Na sklonku fotbalového jara se kolem něj motají zástupci několika klubů. A dobře vědí, proč tak činí. V osobě Antonína Holuba (31) je totiž záruka kvalitního záložníka. Bývalý hráč kladenského SK přišel v zimě z třetiligového Litoměřicka do divizních Velvar a také díky jeho hernímu projevu se z nováčka soutěže stala její jarní štika. 

Ve Velvarech to máte do konce současné sezony. Kam vaše kroky zamíří dál?
Mně se ve Velvarech líbí (usmívá se), máme tam dobrou partu, a i díky tomu jsem při fotbale uvolněnější. Neberu ho moc vážně, mám i rodinu, které dávám co nejvíc svého volného času, dost už mi ho zabírá práce, dělám v Kladně ve skladu s ocelí. Fotbal se stal pro mě koníčkem. A když bude ve Velvarech dál o mou hru zájem, nevidím důvod, proč bych tam nepokračoval.

Jakou má divize úroveň?
Divize má podle mého názoru dobrou úroveň. Hraje v ní spousta hráčů se zkušenostmi z profesionálního fotbalu. Nedávno jsme hráli na SK a vůbec to z hlediska úrovně nebyl špatný zápas. Ovšem na týmu SK bylo znát, že jsou v útlumu, že se trápí hlavně v koncovce. Ta jim moc nejde.

Hrál jste také proti hostouňskému Sokolu, dalšímu týmu z kladenského okresu. Patří Hostouň do divize?
Někteří hráči Sokola ano, někteří ne. 

V Litoměřicích jste cítil větší zodpovědnost za své výkony. Byla ve třetí lize už moc velká dřina na to, co chcete fotbalu dávat?
Třetí liga vyžadovala pět tréninků týdně plus zápas, do toho jsme doma čekali přírůstek. V té době jsem se rozhodl, jakou cestou ve fotbale dál půjdu. Zpátky už cesta není.

Jan Murárik

holubdivizni

Divizní fotbal dává Holubovi vše, co potřebuje

holubnahristi

Na hřišti patří jméno Holub k respektovaným fotbalovým pojmům

holubpred

Před profesionálním fotbalem dal Holub přednost rodině

holubvdresu

V dresu SK kdysi svou kariéru začal