Fotbalový Sokol z Hostouně v minulých dnech představil nejen rodičům svých mladých hráčů plány na nejbližší i vzdálenější budoucnost. 

"Ne vždycky se nám s mládeží dařilo, jak bychom si představovali. Před nějakými pěti roky jsme zabrali a mohu s klidným svědomím říct, že práce s mládeží u nás stále stoupá," uvedl předseda klubu Jiří Hondl při setkání se zástupci dětí. Jestliže před pěti roky skomíral v Sokole mládežnický fotbal ve dvou věkových kategoriích, pak v současné době je má Hostouň obsazeny všechny, od přípravek po starší dorost, což čítá přes sto dvacet mládežníků.

"U nás konečně mají děti stále kam postupovat. Nastal čas naši mládež začít rozvíjet nejen početně, ale především na kvalitativní úrovni. Nehodláme totiž dělat mládežnický fotbal jen proto, abychom ho v Hostouni měli," pokračoval Jiří Hondl. 

Rovněž nastínil, jak by měl vypadat srpnový kemp malých fotbalistů v Dobrovízi. Od pondělí do pátku se jim budou věnovat špičkoví trenéři včetně fotbalových veličin v podobě hostů kempu. Sokol má přislíbenu účast bývalé opory české reprezentace Jiřího Jarošíka, hráče Slavie Josefa Hušbauera či trenéra gólmanů a také bývalého reprezentanta Jaromíra Blažka. 

Před diskuzí s přítomnými ještě prozradil, že vážně uvažuje o zřízení Středočeské fotbalové akademie. "Akademie by pod záštitou Sokola Hostouň sdružovala hráče od přípravek po starší žáky. Start projektu vidím v úvodu další sezony. Jsme na začátku, debatujeme s jednotlivými starosty obcí a nastiňujeme jim, že chceme vytvořit ty nejlepší podmínky pro trénink mládeže," dodal šéf klubu.

Jan Murárik

akadrodice

Rodiče obdrželi o činnosti mládeže v Sokole spoustu informací