Změny v kladenském SK, o kterých se od posledního jarního kola ve fotbalových kuloárech diskutuje, se uskuteční v nejbližších dnech. Vašemu Kladnu to potvrdil šéf klubu Josef Drahota (69). 

Zatím je v klubu vše při starém. Kdy ke změnám dojde fyzicky?
Změny inicioval člen dozorčí rady klubu Roman Šroba a ten je nyní na dovolené. Předpokládám, že k jmenování Zdeňka Kudely sportovním ředitelem dojde do konce července, tedy v době po návratu Romana Šroby. Také ekonomické a provozní záležitosti kolem áčka budou řešit další lidé, kterým Výkonný výbor SK nabídl spolurozhodování v oblasti ekonomické, provozní i sportovní. Cílem je zlepšení všech činností v rámci SK. Doufám, že to neskončí podobně, jako třeba naposledy se společností Talon před dvěma roky. 

Co bude mít Zdeněk Kudela na starost?
Chod prvního týmu s tím, že dosavadní ředitel Eduard Novák se v klubu přesune na jinou pozici. Konkretizovat jejich činnost je v tuto chvíli předčasné. Protože na tom nejsme finančně nejlépe, nový sportovní ředitel nebude placen z finančních prostředků klubu.

Jak je na tom první mužstvo po finanční stránce? 
Do konce kalendářního roku by neměl být problém. Přes půl milionu korun nám má přijít z ministerstva školství, podobná částka nám přijde za přestup Dočkala ze Sparty do Číny, půl milionu dostáváme z města a příští rok bychom měli něco dostat za přestupy Beneše a Šimůnka. 

Příští rok touto dobou byste měl vědět, jestli městu prodáte stadion a k němu příslušné pozemky s nemovitostmi?
Na konci července se sejdu s panem primátorem a budu vědět víc. Zatím nemá smysl o této záležitosti spekulovat.

Je částka, pod kterou nepůjdete?
Hranice samozřejmě existuje. Kdysi kladenské zastupitelstvo odsouhlasilo, že město stadion převezme za čtyřicet pět milionů korun. Jeho rozhodnutí se dosud nezměnilo. Hodnota stadionu, dle posudku soudního znalce, je přes devadesát milionů korun. Výše ceny bude jedním z bodů jednání s primátorem.

Tým kromě exkladenských hráčů pro novou sezonu nikdo nový neposílil. Chystáte ještě jeho doplnění?
Ve hře jsou některá další jména. Zatím je to nedořešené, proto není vhodné zveřejňovat detaily. Nezáleží totiž jenom na nás a na našem přání, ale také na těch hráčích.

Cíle Kladna vašima očima?
Cíl je jasný - postup do třetí ligy. Tenhle tým hrál na špici divize a teď se ještě doplnil o tři zkušené hráče. Takže jiný cíl ani mít nemůžeme.

Jan Murárik