Příprava na novou sezonu ještě ani pořádně nezačala a fotbalisty kladenského SK dnes odpoledne (17.00 h.) čeká první mistrovské utkání. V Dobříši se s domácím celkem utkají v předkole českého MOL Cupu.

Dobříš, stejně jako Kladno, hraje divizi. Jestliže SK ve skupině B skončil v uplynulé sezoně pátý, domácí ve skupině A obsadili sedmou příčku. I proto se očekává velmi vyrovnaný zápas. "Moc toho o Dobříši nevíme, ale je blízko Příbrami, tak se domnívám, že mezi nimi k nějaké hráčské výpomoci dojde," uvedl v týdnu trenér Kladna Ivan Pihávek.

Ten se v současné době může opřít o více než dvacet hráčů. Mimo hru jsou Tóth, který by měl v nejbližší době prodělat operaci kolene, a Bořík, ten údajně kvůli práci má přehodnotit svou další kariéru v divizním celku. Nejtěžší rozhodování má kladenský kouč se složením obrany. V ní je léta nevídaný přetlak. Způsobili ho navrátilci z třetí ligy Suchý s Hanzlíkem. Na první pohled ideální stoperská dvojice, před kterou v roli štítového záložníka jistě zvládne Pechr. Na levém kraji obrany má předplacené místo Kalina, ovšem napravo si Pihávek může vybrat mezi Radou, Borákem, Bartošem či Čížkem.

"S Čížkem v tomto zápase příliš nepočítáme a Hanzlík je univerzál, který je použitelný kdekoli v sestavě, což mě těší. Variant, jak poskládat obranu, je skutečně několik. A co jsem v Kladně za několik sezon nezažil, je současná konkurence v bráně. K Tesařovi z dorostu přišel Kleinmond a z Teplic se vrátil Švejda (19)," dodává Pihávek. Podle našich informací se zvláště Švejda jeví v dobré formě a mohl by v Dobříši údajně dostat šanci odchytat poločas. 

Jan Murárik