Na hřišti v Srbech bylo ve středu podvečer k vidění zajímavé utkání. Divizní SK v něm remizoval s třetiligovým Vyšehradem 1:1 (1:1). Týmy odehrály zcela vyrovnanou partii. 

Rozdíl jedné fotbalové soutěže nebyl vůbec znát. Obě mužstva vstřelila gól po standardní situaci a jednou nastřelila tyč. Tu na straně Vyšehradu měl na svědomí Danylych. Další vyložené šance pak likvidovali gólmani podobným poměrem. Vedení se ujalo Kladno po hlavičce a dvojitém "angličanu" Šímy. "Šíma dal gól hlavou? Svět se asi zbláznil," smál se gólman Tesař. "Poprvé v životě jsem svýho kluka viděl na vlastní oči dát gól hlavičkou," doplnil Šíma starší. Úsměvy z tváří Kladenským vzalo vyrovnání Vyšehradu, který minutu před koncem poločasu zužitkoval rohový kop. 

Kladno i po změně stran hrálo s těžkým protivníkem vyrovnaný fotbal. Zřejmě největší šanci poslat svůj tým do vedení měl Danylych, jehož sólo gólman na poslední chvíli zneškodnil. Černou kaňkou na slušně vedeném utkání je zranění Šimona Procházky. Po souboji o míč utrpěl poranění kotníku a rozšířil marodku SK, na které se dnes ocitli Kalina, Hanzlík, Veselý či Bartoš. V sobotu jede Kladno do Prahy na hřiště Motorletu ke třetímu přípravnému duelu.

"Za předvedený výkon musím kluky jedině pochválit. Hráli to, co jsme se domluvili. Nepouštěli jsme tolik soupeře do vyložených příležitostí, včas jsme přistupovali k protihráčům. Až na inkasovaný gól po rohu byla naše defenzivní činnost velice slušná. Směrem dopředu bylo vidět, že hrajeme s kvalitním soupeřem, který nám toho moc nedovolil. Fotbalistů mám v týmu dost, ale pokud nehrají v pohybu, pak je to o ničem. A dneska to bylo i s pohybem. Zápas s Motorletem je další, v němž dám šanci širokému kádru. Je to poslední příležitost pro všechny. Chci po nich vyvážený výkon dopředu i dozadu," konstatoval trenér SK Jan Pejša. 

Sestava SK: Tesař (Švejda) - Borák, Suchý, T. Procházka, Pechr, Šíma, Růžička, Danylych, Čížek, Kafka, Kroutil (střídali Kala, Novotný, Tyrol, Nesládek, Voldner, Š. Procházka).

Jan Murárik

vysejen

Jen se Kladenští ujali vedení, téměř vzápětí o něj přišli

vysekladensti

Kladenští odnášejí zraněného Procházku

vysesima

Šíma odehrál dobré utkání

vysesudi

Sudí Krejsa pískal velmi korektně