Druhý ročník kladenského poháru fotbalové mládeže, který pořádá SK, vyhrálo mužstvo Trenčína.

Hosté ze Slovenska ve finále přehráli obhájce vítězství pražskou Slavii, po výsledku 3:3, v penaltovém rozstřelu. Bronz bral Baník, čtvrtý byl německý Chemnitzer, páté místo vybojovala Sparta, Kladno skončilo šesté z osmi účastníků, za ním zůstaly Brno a Dukla. Hrálo se dvakrát dvacet minut čistého času. 

Všechno bylo na vynikající úrovni. Ať se to týkalo kvality týmů, stravy i organizace dvoudenního turnaje. "Do finále se dostala dvě nejlepší družstva turnaje. Jak Trenčín, tak Slavia předváděly nejlepší fotbal," chválil trenér kladenského družstva Miroslav Vosyka. Kladenští ve skupině prohráli s Brnem, s Duklou i se Spartou. "S Brnem jsem dlouho drželi krok, ale v závěru jsme dostali tři branky, s Duklou jsme prohráli gólem v nastavení a na Spartu, která nám dala jedenáct gólů, jsme opravdu neměli. Ze základního kádru nám chyběly některé opory a bylo to znát," komentoval trenér Vosyka sobotní zápasy.

V neděli podlehli Slavii o dvě branky a poté slavili první výhru, když tentokrát pražskou Duklu o gól přehráli. Díky výhře je čekal boj o páté místo. V něm se Kladenští znovu neúspěšně střetli s pražskou Spartou, když tentokrát dostali o pět branek méně. Miroslav Vosyka poslal na hřiště co bylo zdravé, kluci bojovali seč jim síly stačily a s turnajem se loučili se se ctí i s lepším umístěním, než kterého dosáhli loni. 

"Viděl jsem zápasy Kladna se Spartou, boj o třetí místo a finále. V mých očích se hrál výborný korektní fotbal plný zápalu. Některé okamžiky v zápasech měly parametry velkého fotbalu. Turnaj byl velice dobře připravený a kluby, co vím, odjížděly spokojené," dodal k turnaji kladenský zastupitel Petr Šváb.

Jan Murárik

Foto: Bohumil Kučera a Vašek Kony Konrád

turnajfinale

Finále nabídlo kvalitní hru

turnajkladensti

Kladenští kluci doslova vybojovali šesté místo

turnajkladno

Kladno porazilo pražskou Duklu

turnajojedinela

Ojedinělá šance na gól proti Spartě

turnajporazene

Poražené chlácholil šéf SK Josef Drahota

turnajsampioni

Šampioni z Trenčína si pohár za výkony zasloužili

turnajsfinalistou

S finalistou, pražskou Slavií, prohrál SK o dvě branky

turnajtabule

Vše důležité výsledkově

turnajtrener

Trenér Vosyka ke konci turnaje neměl pomalu koho ze základu postavit

turnajviteze

Vítěze přišel podpořit Jan Suchopárek

turnajsparta

Sparta byla pro Kladenské přetěžký soupeř