Hostouňský Sokol je při střelecké chuti. V Rokycanech nastřílel čtyři branky, včera porazil přeborovou Duklu Jižní Město 4:2 (3:0).

Než domácí hráči popadli správný dech a nastolili svůj rytmus hry, dostali se hosté do několika nebezpečných šancí. Z nich nastřelili tyč a tři další gólovky zneškodnil vynikající Kudrna. Od dvacáté minuty Sokol hosty odzbrojoval rychlými výpady Kabeleho s Krndžijou. Zvláště Armin předváděl na pravé straně zálohy výborný výkon. Z jeho iniciativy také padly z kopačky Krupička a z hlavy Hájka úvodní dva góly. Třetí přidal parádní střelou z přímého kopu Trnka. V dobrém světle se jeví stoperská dvojice Marek - Burant. 

Do druhého poločasu poslal trenér Hašek zbytek lavičky. Z nové sestavy zaujal Brůžek, nová tvář na stoperu, gólem hlavou se připomněl Šilhan a pokud hrál vpředu, tak byl vidět Hanuščík. Dvě inkasované branky padly na vrub menší koncentraci v obranné hře. 

"Ze základní sestavy nám kvůli zranění vypadli Novák a Čurda. Prvních dvacet minut utkání jsme špatně organizovali hru, bylo to chaotické. Pak se to zlepšilo a všichni odehráli na toto přípravné období maximum. I do tohoto utkání se promítlo množství herních prvků, které pilujeme na tréninku. V tom vidím naše velké pozitivum. Do dalšího přípravného zápasu se musíme s vedením klubu pobavit o tom, kolik hráčů bude pokračovat, s kolika půjdeme do ostré sezony," uvedl trenér Sokola Zdeněk Hašek.

Góly: Krupička, Hájek, Trnka, Šilhan

Sestava Sokola: Kudrna - Šupina, Burant, Marek, Viduna, Krndžija, Gončarenko, Krupička, Kabele, Hájek, Trnka (v druhém poločase nastoupili - Pettík, Dukát, Brůžek, Vašák, Hanuščík, Šilhan, Vlasatý, Mach).

Jan Murárik