Jeho dospělí orli předvádějí po letech velmi kvalitní volejbal. Slabší soupeře válcují, s nejsilnějšími hrají vyrovnané partie. Naposled vyhráli hladce v Brně a předtím vzali suverénnímu lídru extraligové tabulky pražským Lvům bod. Prezident a majitel klubu v jedné osobě Milan Fortuník hovoří nejen o aktuální formě prvního týmu, ale také o novince ve volejbalové mládeži.

V Praze jste dotáhli zápas do pátého setu. Byl jste s výkonem svého týmu spokojený?
Určitě je dobře, že jsme si dokázali, že jsme schopni hrát s Prahou vyrovnaně. Potěšilo mě, jak jsme se zvládli po dvou prohraných setech zvednout a dotáhnout utkání do pátého setu. Zároveň jsme se přesvědčili, jak dobrý tým lvi mají. Je znát, že získali zkušenosti z Ligy mistrů.

V čem v současné době vyniká hra orlů?
Zlepšili jsme se v plnění taktických záměrů. Když se dokážeme vyrovnat s tlakem ze servisu těch nejlepších týmů, tak se s nimi můžeme bez obav měřit..

Delší dobu je mimo hru kapitán týmu Adam Zajíček. Až nastoupí, síla týmu by logicky měla ještě stoupnout...
Zajda je prostě lídr mužstva se vším všudy. Proto je jeho přítomnost na hřišti pro nás důležitá. Dává týmu směr, kluci se o něj můžou mentálně opřít v momentech, kdy něco neklape. Je pro nás velmi cenný.

Vyhráli jste hladce v Brně a zítra (16.30 hod.) máte doma za soupeře outsidera z Ústí nad Labem. Do konce základní části vám poté schází odehrát duely v Liberci a doma s Příbramí. Vypadá to, že v aktuální formě druhé místo v tabulce uhájíte...
Věřím tomu. Musíme ale porazit za tři body Ústí i Příbram a v Liberci pro větší klid uhrát alespoň dva body.

Podle současného postavení týmů v tabulce byste pak ve čtvrtfinále play off narazili na Odolenu Vodu. Tradičního rivala, který se právě na Kladno umí a vždy chce vytáhnout...
Z toho osobně úplně nadšený nejsem (usmívá se). S Odolkou se dlouhodobě mydlíme ve vyrovnaných zápasech.

Odbočme z extraligy k mládeži. Nedávno jste navázali spolupráci s kladenským Orlem. Organizací, která se poslední dobou stará o aktivní trávení volného času dětí na Kladně. Například od vás převzala mládež, která v tuto chvíli ještě sbírá první volejbalové krůčky. Je to pro vás důležitá pomoc?
Jsem rád, že o ně Orel začal po sportovní stránce pečovat. Bohužel, my nemáme už volné haly ani trenéry a těmto dětem bychom se nemohli na závodní úrovni věnovat. Takto u volejbalu zůstávají s tím, že si je Orel zaregistroval pod sebe. Některé z nich mají šanci se mezi naše soutěžní týmy časem zařadit. Stále se o tuto skupinu zajímáme. Je i jejich rodiče jsme pozvali zdarma na zápas s Ústím a po sportovní stránce je kompletně vybavujeme.

Jan Murárik