Milan Fortuník o bronzové sezoně a ženách

Orli dnes vyhráli v Příbrami a po šesti letech zůstala na Kladně extraligová placka. Navíc tohle nemusí být jediný dospělý úspěch klubu Kladno volejbal cz. S jeho prezidentem Milanem Fortuníkem jsme si povídali o bronzu i ženách.

Po základní části sezony jste skončili druzí. Jste nyní spokojený s konečným třetím místem?
Přestože jsme začali sezonu vyřazením z Českého poháru, tak ji považuji za úspěšnou. Hráli jsme v ní velmi dobře extraligu i evropský pohár. V něm jsme vypadli s francouzským týmem Nantes, který letos opět bojuje v domácí lize o nejvyšší příčky. Druzí v extralize jsme skončili zaslouženě. Hodně nás mrzí prohraná série s Českými Budějovicemi. Série o třetí místo s Příbramí i přes semifinálové zklamání byla pro nás nakonec krátká. Ukázali jsme, že bronzové medaile chceme.

Proč nejde tenhle úspěšný tým ještě rok udržet?
Rádi bychom ho udrželi, ale šli jsme na hranu svých finančních možností, což si každý rok dovolit nemůžeme. A také s dobrým výkonem hráči odcházejí za lepším. Jedině Seppänen odchází domů do Finska ze soukromého důvodu, neboť chtějí s manželkou založit rodinu.

Před sedmi respektive šesti roky jste byli dvakrát ve finále play off. Může se medailový úspěch příští sezonu opakovat?
Těžko říct. Zůstává nám sice kvalitní nahrávač Neves, ovšem útočná osa bude jiná než v uplynulé sezoně. Uvidíme.

Tento víkend mají vaše ženy šanci na postup do první ligy. Co budete dělat?
Dám si o pár doutníků i panáků navíc (směje se). Rozehrané to mají holky dobře. Pokud se jim postup povede, tak splní náš dlouhodobý cíl. Výchozí pozici mají dobrou. Doufám, že to dotáhnou. Pak začneme vymýšlet, jak a kde budou trénovat i hrát. Nám začínají být kladenské haly těsné. Určitě to ale zvládneme. Holky jsou fajn a většina z Kladenska.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí