Milan Fortuník o plánech áčka, mládeži a ženách v první lize

Druhou sezonu začne bývalý slavný hráč a věhlasný trenér Milan Fortuní ve svém kladenském klubu jako jeho prezident. Na téhle pozici slavil v minulé sezoně s áčkem bronzové medaile, s mládeží mistrovský titul a s ženami postup do první ligy. První tým už posílil, pro mládež potřebuje další halu a ženám posily shání.

Můžete teoreticky porovnat sílu vašeho nového týmu áčka s úrovní české extraligy?
To nelze, protože i ostatní mužstva mění sestavy. My jsme s doplněním kádru spokojení. V případě, že bychom nebyli spokojení s hrou v sezoně, tak zkusíme najít posily před vánoční přestávkou.

Plánujete v přípravě účast v turnajích?
Plánujeme a jeden dokonce pořádáme. Je to turnaj o Pohár primátora města Kladna (12. – 14. 9.) s mezinárodní účastí. O týden později sehrajeme generálku s Příbramí před extraligou. S tou pak na konci září sehrajeme první domácí mistrovský zápas.

Pojďme k mládeži. Jste spokojený s její volejbalovou úrovní?
Kvůli mládeži bychom potřebovali další halu. Tu bez problémů mládežnickými družstvy naplníme. Hlavně dívčími.

V neposlední řadě dobré jméno klubu tvoří svou hrou také ženské áčko, které postoupilo do druhé nejvyšší české soutěže... Jak je na tom?
Uvědomujeme si, že družstvo musíme posílit. S trenérkou Ilonou Neumannovou na tom usilovně pracujeme. Sehnat volné kvalitní hráčky na trhu není jednoduché. Stávající tým sice na první ligu podle názoru odborníků z jiných klubů má, ale nás prověří až samotná soutěž.

Jan Murárik
Foto: Kladno volejbal cz

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí