Fanoušci kladenského volejbalu si mohou oddechnout. Vicemistr extraligy a vítěz Českého poháru dnes podepsal smlouvu s Američanem Mattem Westem (23, 198 cm, 86 kg).

Reprezentant Spojených států uplynulé sezony sbíral zkušenosti v Evropě. Tu minulou slavil titul v nizozemské lize a byl vyhlášen nejlépe servírujícím hráčem. Jeho skákaný servis připomíná například český talent Džavoronoka, "čape" výborně v poli a je použitelný také na bloku, s čímž například van Haarlem, byť nahrávačská světová špička, měl potíže. Podle odborníků má West i skvělý výskok, s jehož parametry by měl převýšit současný kladenský kádr. Pro zajímavost - Mattova maminka pochází z Peru a reprezentovala svou zemi ve volejbalu na olympijských hrách 1980 v Moskvě.

"Zdá se, že je to ideální typ pro hru, kterou chceme v nadcházející sezoně předvádět," říká kouč Milan Fortuník. "Čím víc jsme o Mattovi věděli, tím víc jsme o něj stáli," dodává s úsměvem asitent trenéra Petr Klár. West, rodák ze Seattlu, se v Kladně údajně objeví až koncem prázdnin. 

Jan Murárik

 

matt west photo facebook