Na svém kontě má mistrovský titul i starty za československou reprezentaci. Hrával nejvyšší soutěž za Rudou Hvězdu Praha, Odolenou Vodu či České Budějovice. Volejbalový chlebíček Luboš Maršoun jídal také v Belgii. Už druhou sezonu komentuje pro Vaše Kladno domácí zápasy Kladna.

Kladno mě na hřišti favorita na titul překvapilo. Proti Liberci hráli kluci pěkný volejbal a zápas jako takový se mně moc líbil. Například Moník na liberu hrál výborně, ale i tak si podle mě měl vzít ještě víc zodpovědnosti na příjmu. Víc třeba pomoct Hýskému. Hýský také odvedl dobrou práci, jen bych mu vytkl, že místo bomby tam občas dal buchtu. Gromadowski, tak suverénní doma s Ústím, měl tentokrát výkyvy. Dobře hrály naše bloky, kde mě v několika momentech zaujali Zajíček s Hýským. Skvěle hraje nahrávač West. 

Co vidím jako mínus, které se s kladenským týmem táhne z minulé sezony, je nevyužívání lavičky při jednoznačném průběhu setu. V Liberci aspoň v jednom z nich měli jít na hřiště náhradníci, aby si v takovém zápase sáhli na míč. Minulá sezona nám v šesti lidech vyšla, ale nevím, nevím, jestli se dá v šesti utáhnout i ta současná. 

V Liberci mělo Kladno šanci uhrát dva sety. Ale to by kluci nesměli podávat tak, jako v úvodní sadě. Ani jeden z nich nedal pořádné podání... V sobotu hrajeme s ČZU. Nevím, jak teď Pražané hrají, na koho v sestavě hlavně sázejí, ale měli bychom, pokud zlepšíme servis, vyhrát za tři body. 

Luboš Maršoun