Jako první spatřil světlo světa klučina z Doks, až po něm se narodil první „kovaný“ Kladeňák, taky kluk. Oba přišli na svět k ránu a nepocházejí z manželských párů.

První dítě nového roku Kladenska se jmenuje Jan Reichl po tátovi, maminka nosí jméno Aneta Ryslinková (22). Na svět přišel císařským řezem v 5.35 hodin, měřil 49 centimetrů, vážil 3,17 kilogramů. „Je to naše první dítě a přítel byl až do zákroku císařským řezem u mě. Pak chvíli pobyl se synem a odjel se domů vyspat. S malým se budeme stěhovat do domečku v Pavlově, svatbu zatím neplánujeme,“ říká šťastná prvorodička.

První letošní Kladeňák se narodil v 6.20 hodin, jmenuje se Max, příjmením po otci Kozelka, vážil 4,570 kilogramu, měřil 54 centimetrů a jeho táta byl u celého běžného porodu. Narodil se Gabriele Beránkové (40). „Je to moje druhé dítě, prvnímu už je sedmnáct,“ usmívá se zkušená maminka.

V loňském roce se v Kladně narodilo zhruba 1400 dětí. „Přesné číslo v tuto chvíli ještě neznáme, ale už víme, že jich bylo téměř o čtyřicet víc než loni. Možná to svědčí o tom, že se na Kladensku máme čím dál lépe,“ dodává Barbora Hájíčková, lékařka gynekologického oddělení kladenské nemocnice.

Jan Murárik

porodjan reichl s maminkou

Jan Reichl s maminkou

porodmaxkozelka

První mimino přímo z Kladna se jmenuje Max Kozelka a už papal od maminky