V pátek se na Valné hromadě společnosti Hokej Kladno s.r.o. rozhodlo o jmenování Pavla Patery jednatelem za město. Přítomen jednání byl také primátor Kladna Milan Volf (Volba pro Kladno).

Co vy na to, že je Pavel Patera po několika valných hromadách konečně zvolen jednatelem společnosti a zastupuje v ní město?
To je věc, která se měla stát už loni v létě. Kdyby k tomu tehdy došlo, byli bychom v hokeji mnohem dál. Tohle je ovšem teprve první krok. Ještě nás čeká hodně práce. Jaromír Jágr starší hokej čtyři roky nevedl, my jsme ho taky zdědili a zjistili jsme, že jsou v něm špatně vyúčtované dotace, podle smlouvy je s nimi špatně nakládáno. To je závažný problém. Tento problém ještě odbourán není, ale když se teď na valné hromadě odsouhlasila kontrola účetnictví, tak dojde k jeho podrobnému rozboru a z něj třeba vyplynou nějaké pozitivní závěry. Pak se celá záležitost bude řešit dál.

Jaký bude Pavel Patera jednatel?
Pavel hokeji rozumí a je to velmi inteligentní člověk. My jsme si ho vybrali proto, aby ve společnosti, ve které máme menšinový podíl, byl někdo, kdo dohlédne na celý chod hokejového klubu. V městě má velkou oporu. Rozhodně bude mnohem kvalitnějším jednatelem než na jakého bylo město v minulosti zvyklé.

Dostal první úkol?
Dostal. Obvolává vedení první ligy ohledně přestupního řádu, ve kterém budou platit nové tarify. Jde o to, že se tvoří nový sazebník hostování a přestupů v první lize. Samozřejmě ve společnosti začal hlídat finanční toky. Pavel není statický podepisovač faktur, který se o nic nestará. Zastupuje třicetiprocentního vlastníka, který už do hokeje v Kladně dal hodně velké peníze.

Jan Murárik