Středočeské vodárny, a.s. (SVAS) v žádném případě nepolevily v ochraně vybraných vodohospodářských zařízení, kterou zajistily po listopadových teroristických útocích v Paříži. 

„Tragédie, která se stala v Nice v den pro Francii znamenající počátek svobody, otřásla nejen celou Francií, ale i širokou veřejností v České republice,“ uvedl Ing. Jakub Hanzl, generální ředitel SVAS. „Musíme si uvědomit, že teroristický útok v Nice může mít i možný dopad na naši republiku. Proto je důležité nepolevit v bezpečnostních opatřeních zejména vodních zdrojů,“ sdělil Jakub Hanzl.  

„Bezprostředně po teroristických útocích v Paříži jsme vybrali strategické objekty s pitnou vodou, kde jsme zajistili trvalý fyzický monitoring prostřednictvím pracovníků bezpečnostní agentury,“ řekl Jakub Hanzl a pokračoval: „Ochranu vodních zdrojů a vybraných objektů na vodovodní síti nepodceňujeme a i nadále pokračujeme v preventivním zvýšení jejich zabezpečení.“

„Veškerá vodohospodářská zařízení, která provozují Středočeské vodárny, jsou nepřetržitě monitorována nejen pracovníky dispečinku, ale i dálkovou ostrahou prostřednictvím pultu centrální ochrany,“ uvedl Bc. Pavel Pobříslo, provozní ředitel SVAS.  “V preventivním kroku, který jsme učinili v loňském listopadu k posílení zabezpečení objektů trvale fyzickou přítomností pracovníků bezpečností agentury, i nadále pokračujeme,“ dodal Pavel Pobříslo.

- red -

Foto: SVAS