Pozor, nebezpečí úrazu! Kaufland uzamkl vozíky...

Notoričtí voziči nákupů až před dům v nákupním vozíku mají na Kladně odzvoněno. Kaufland je totiž pro tyto cesty uzamkl.

Kaufland zatím jako jediný z nákupních řetězců na Kladně reagoval na stížnost města. Jeho představitelům došla s různě poházenými či odstavenými vozíky trpělivost. „Koncem dubna jsme vyhlásili nulovou toleranci nákupním vozíkům na veřejných prostranstvích. Napsal jsem dopis všem nákupním řetězcům na území Kladna s upozorněním, že od prvního května všechny takto odložené nákupní vozíky budou považovány za opuštěnou věc s nepatrnou hodnotou a ekologicky je zlikvidujeme,“ informoval Vaše Kladno radní Robert Bezděk.
Vozíky se zablokují v momentě, kdy byste vyjížděli z parkovišť Kauflandu. Zpátky do pojízdného stavu je už nedostanete! Byli jsme svědky několika případů, kdy se zákazníci o náhle stojící vozík uhodili nebo v lepším případě se s ním snažili marně vrátit... Přitom v samotné prodejně jsou zákazníci pravidelně upozorňováni, aby si dali na nový systém pozor včetně důrazu na možnost úrazu. Ostatní řetězce se podle radního k výzvě zatím nepřipojily a většina z nich se prý ani nevyjádřila.

Jan Murárik

vozik
Na každém z vozíků Kauflandu je výrazné upozornění!

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí