Ve čtvrtek dopoledne bude v centru Kladna omezena automobilová doprava včetně parkování. Z ulice Dr. Topky totiž na náměstí Starosty Pavla povezou Vánoční strom splněných přání (foto).

Letošní vánoční strom je jedle. Roste na zahradě manželů Kraicových, kteří žijí v ulici Dr. Topky u železničního přejezdu na pomezí Ostrovce a Podprůhonu. Podle předběžných odhadů začne specializovaná firma strom řezat v osm hodin ráno, poté ho zřejmě pomocí jeřábu naloží na nákladní plošinu a zhruba před polednem jej začnou stavět na náměstí Starosty Pavla. Přijďte se s dětmi podívat. 

V souvislosti s převozem bude omezen silniční provoz i parkování v těchto ulicích: Dr.Topky -> Antonína Suchého -> V.Kratochvíla -> Lesík -> Hřbitovní -> Slánská -> Dukelských hrdinů -> Gen.Klapálka -> Dr.Vrbenského -> nám. Starosty Pavla.
"Prosíme vás o respektování dopravního značení dočasného zákazu parkování především v ulici A. Suchého a Vrbenského," uvádí mluvčí magistrátu Lenka Růžková. Strom  se dále ozdobí v podobnéch duchu jako o loňských svátcích a 26. 11. večer jej město slavnostně rozsvítí. 

Jan Murárik