Soutěžní dvojice v taneční show StarDance Michal Padevět a Jana Plodková (na snímku) neboli Pady a Plody má před sebou kolo, ve kterém žádný ze čtyř zbývajících párů nevypadne. A jak nám kladenský učitel Michal Padevět prozradil, tanec s vozíčkářskou Ivetou si dokonale užijí. 

StarDance se pro sedmé kolo spojila s Centrem Paraple. Páry budou tančit rumbu či quickstep pro charitu ve speciálních choreografiích společně s těmi, kteří jsou odkázáni na invalidní vozík. Na co se můžeme těšit ve vašem podání?
My jsme si vybrali rumbu. Když jsme se s Janou dozvěděli, co nás čeká v sedmém kole, tak nás napadlo, že to bude v dobrém slova smyslu crazy, bláznivé. Jsme ve trojici se slečnou Ivetou, která je velmi nebojácná a sama si nějaké věci k vystoupení vymyslela. A vymýšlela dobré věci, takže nám s Janou mnohé usnadnila. Je báječná. 

Budete si ji při tanci podávat?
To prozradit nemůžu. Jen řeknu, že si to Iveta užívá, i proto, že je v tanci maximálně zapojená. Choreografii jsme směrovali také na city diváků, takže mnozí možná uroní i slzu. 

Ladili jste s Ivetou kostýmy?
Iveta se oblékla podle Jany a je s námi kompaktní. Barvu prozradit nemůžu.

V sedmém kole nevypadne nikdo. Ovšem hodnocení si do dalšího kola přenesete. Jste nervózní, nebo suverénní?
Já jsem docela už i pocítil únavu (směje se). Z tohoto kola nervózní nejsem, užíváme si ho. Na to, co si z něj odneseme do osmého kola, vůbec nemyslím. 

Cítíte podporu kladenských fanoušků?
Samozřejmě! Nejvíc v sobotu a pak v neděli, i když i přes týden nás taky hodně podporují. Všem fanouškům nestíhám odepisovat, byť se o to poctivě snažím. Prosím je o trpělivost (usmívá se). 

Jan Murárik

Foto: archiv MP