Ode dneška začíná jedna z nejcitlivějších uzavírek silniční dopravy v Kladně. Stavaři začali budovat kruhový objezd na Cikánce a řidiči se na trase přes Švermov musejí několik následujících týdnů obrnit trpělivostí. Odměnou jim bude rychlejší průjezd křižovatkou. Ovšem s její uzavírkou se pojí i některé dotazy čtenářů. Vybrali jsme tři nejzajímavější, na které odpovídá magistrátní šéf odboru dopravy Tomáš Fujan.

Bude posílena městská hromadná doprava mezi Kladnem a Švermovem?
Záměr posílení městské autobusové dopravy předběžně projednáváme s ČSAD MHD Kladno. O konkrétních posílených spojích zatím není rozhodnuto. 

Jaký bude dojezdový čas záchranné služby do Švermova a přilehlých obcí ve všech etapách výstavby předmětného kruhového objezdu?
Pohyb vozidel IZS bude umožněn křižovatkou po celou dobu výstavby a nemusí tedy jezdit po objízdných trasách.

Jak bude zajištěna komunikace pro domy, ke kterým je jediná příjezdová trasa po cyklostezce za čerpací stanicí v ulici Na Šibenci?
Vámi zmiňovaný problém se týká poslední etapy výstavby od 24. 10. Tato etapa včetně souvislostí bude projednána tento týden a s vlastníkem čerpací stanice je zatím předjednána možnost příjezdu přes parkovací plochu. Dopravní řešení tak bude zcela jasné v průběhu 39. týdne.

- res -