Autobusy na přejezdech dřou karosérie. Náprava omezení provoz

Na Bílých vršcích, u pekárny či v Třebusicích, tam všude najdete ve vozovce za železničními přejezdy silné rýhy.

Způsobily je rohy karosérií autobusů. Nedávno rekonstruované přejezdy sice urychlují v daných úsecích železniční dopravu, ovšem za nimi je přechod do vozovky vyřešen velmi problematickým sklonem. Společnost Správa železnic naší redakci na dotaz, zdali dojde v nejbližší době k úpravě vozovek, odpověděla, že o problému zatím neví.
To se v brzké době změní. Například společnost ČSAD MHD Kladno Arriva prý uvažuje o žádosti náhrady škod a nápravy problému. „Řidiči musí hledat jízdní stopu tak, aby projeli bez poškození autobusu, nebo pro přejezd využívají funkci přizvednutí celého vozidla pomocí vzduchového pérování. V tom případě výrazně zpomalí a po přejetí opět srovnají výšku autobusu do standardní polohy. Je nutné upravit vozovku buď zbroušením nebo naopak nabalením další vrstvy asfaltu, aby autobus přejížděl přes přejezd v optimální poloze,“ uvedl pro deník Vaše Kladno ředitel ČSAD Ludomír Landa.
Pokud se zhotovitel modernizace trati a uživatel shodnou na nápravě, pak řidiče možná už letos čeká opětovné omezení dopravy na daných úsecích.

Jan Murárik

ryhy
Rýhy od rohů karosérií přesně vyznačují úsek silnice, který vyžaduje opravu


Počasí Kladno

Předpověď počasí