Dobré ráno, dnes je pátek 26.4.2024 svátek má Oto, zítra Jaroslav

Divadelní kavárna se vrátí do provozu v prosinci

Oblíbená divadelní kavárna v centru města znovu přivítá hosty. Stane se tak od prvního prosince. 

S radostí vám oznamujeme, že nový provozovatel Divadelní kavárny byl vybrán. To hlásá server spravovaný městem. Jeho rada vybrala soukromého provozovatele, který v prosinci kavárnu otevře veřejnosti. Připomeňme, že ji město, jako ztrátovou, odebralo Sportovním areálům města Kladna a k prvnímu červenci také uzavřelo.Čtenáři na sociálních sítích zprávu komentovali:

Barbora K.: Tady je jasně vidět, na čem v divadle opravdu záleží. Zatímco jednatelka se dá vybrat za pár týdnů, tak najít někoho, kdo bude vařit kafe, to chce opravdu trochu fištrónu. To se nedá ze dne na den. Navíc diváci si můžou ZADARMO už teď načepovat vodu do PET lahve na toaletách v přízemí. No a na zahradní kavárnu bude navíc v prosinci ideální počasí.

Olga M.: Moje termoska na kávu do divadla v Kladně, zákusek si také upeču sama, když neschopná jednatelka Žantovská nedokázala zařídit otevření divadelní kavárny s otevřením nové divadelní sezóny. A to má hodně titulů! Ale manažerka je k ničemu, pro praktický život nepoužitelná .

Lucinka Š.: A plánuje bufet v 1.patře do otevření kavárny nějak rozšířit sortiment občerstvení? Nebo láhev vina s sebou a kafe do termosky?

Olga H.: Navrhuji odvolat jednatelku Žantovskou. Díky její neschopnosti, nulovým manažerským schopnostem a psychické labilitě dostává MDK do ztráty.

Majda K.: Jezdili jsme do Kladna na otočku z Českých Budějovic, ale tohle tristní a neprofesionální jednaní nás stále jen utvrzuje v tom, že do kladenského divadla se ještě dlouho znovu nepodíváme. Moc mě to mrzí, ale nové vedení divadla podporovat nebudeme.

Michal K.: Jsem rád, že politici jsou tak flexibilní. Půl roku, snad ať do soukromé sféry pánové nechodí... Budou v kavárně k mání také drogy? Určitě by se dodavatel našel!

Viktor Z.: Jestli to takhle půjde dál, tak nějaké reakce na absenci uměleckého vedení a odliv diváků se můžeme dočkat někdy v sezonách 2030/31 nebo 31/32. Domnívám se, že kdyby radní města své hloupé kroky promysleli a společnost Divadla Kladno alespoň připravili na změnu jednatelů, když už ji viděli jako potřebnou, a kdyby nová paní jednatelka místo tabulek o vytíženosti herců a místo dvouměsíčního seznamování se s tím, co je to vlastně divadlo a kudy se tam vstupuje, jinak si nedovedu vysvětlit její tak častou nepřítomnost v divadle, směřovala veškeré své úsilí k vyřešení akutních problémů, tak jsme mohli ten vánoční punč cucat už na konci září.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Těšíte se na Dny města?
Kategorie: Anketa

Těšíte se na Dny města?

Největší slavnost města Kladna má už narýsovaný plán programu. Opět nás na Sletišti pobaví z pódia zajímaví hudební interpreti. Na posledních Dnech prošly od pátku do neděle bránou sportovního areálu desítky tisíc lidí. Zopakuje se zájem návštěvníků také letos? Těšíte se?

Anketa

Zajímají vás Dny města?

1439316345 [{"id":"614","title":"Nenech\u00e1m si je uj\u00edt","votes":"0","type":"x","order":"1","pct":0,"resources":[]},{"id":"615","title":"Jeden den p\u016fjdu ur\u010dit\u011b","votes":"1","type":"x","order":"2","pct":20,"resources":[]},{"id":"616","title":"Mo\u017en\u00e1 se p\u0159ijdu pod\u00edvat","votes":"1","type":"x","order":"3","pct":20,"resources":[]},{"id":"617","title":"Ur\u010dit\u011b na n\u011b nep\u016fjdu","votes":"3","type":"x","order":"4","pct":60,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...