Radnice: Krafka v divadle viset nesmí! Žantovská čelí výzvě

Městské divadlo Kladno má za sebou první premiéru nové sezony. V útrobách budovy visí nové fotografie divadelníků. Bez Jana Krafky.

Podobizna bývalého jednatele, byť byl nafocen, nesmí viset vedle kolegů. Zákaz z radnice dorazil divadelníkům ještě před sobotní vernisáží s dodatkem, že pokud se například v nedalekém Centralu uskuteční výstava těchto fotografií, pan Krafka na nic viset může... Jednatele tedy divadelníci položili při vernisáži na stůl. Návštěvníci si snímek mohli alespoň takto prohlédnout, a někteří se  s nín i vyfotili. Ovšem jen chvíli. Jednatelka divadla Irena Žantovská ji nechala "včas" uklidit. Ucelená koncepce fotografií tak dostala citelnou trhlinu i ránu na solar (ukázky z ní viz příloha, pozn. red.). 

V souvislosti s děním v divadle i kolem něj obdržela Irena Žantovská veřejnou výzvu k rezignaci na funkci jednatele (viz příloha). V době konání vernisáže i při děkovačce po úspěšném uvedení premiéry měli divadelníci na sobě trička s nápisem Nesouhlasím! 

V divadle se ze strany "mocných" zjevně Krafkovy stopy zametají, i když navenek má vše v této budově pro návštěvníky působit idylicky. Ostatně název novinky na repertoáru divadla vystihuje atmosféru v něm. Nese totiž název Miluji tě, ale... Podporu našli divadelníci opět na sociálních sítích:

Ila H.: Klobouk dolů. Je to všechno tak absurdní... Hodně špatná "komedie"...  Jsem zvědavá na reakci na tuto výzvu. Informujte.

Jarmila V.: Moc držím palce, děkuji za to, že to nevzdáváte. Jste fakt boží bojovníci. Ještě jednou dík!

Kateřina K.: Stále celému souboru držíme pěsti. Je úžasné, že se nevzdáváte.

Lenka R.: Je někde k mání fotka Honzy? Pokud ano, ráda ji na vernisáž přinesu a budu ji dělat stojan.

Jan Murárik

krafdivadelnici

Divadelníci v den premiéry v tričkách Nesouhlasím a s portrétem bývalého jednatele

krafherec

Herec Jiří Š. Hájek

krafhereckabarbora

Herečka Barbora Janatková

krafhereckajana

Herečka Jana Zenáhlíková

krafverejna

Ukázka z veřejné výzvy

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí