PCR testy ve školách? Kladno hlásí: Bez problémů!

V pondělí prošly děti v kladenských základních školách PCR testy. Podle namátkového průzkumu jsme zjistili, kolik odhalily covidových pozitiv, kdy by bylo ideální testy provádět a jestli organizace nevázla.

Libuše Amálie Holá, ZŠ Amálská: Hlásíme nula pozitivních případů. Zvládáme vše podle pokynů. Nebyli bychom proti PCR testům prováděným v pátek. Děti i rodiče by se dozvěděli výsledky v sobotu místo v úterý. V případě pozitivního výsledku by děti v pondělí do školy nepřišly.
Vladimír Dufek, ZŠ Brjanská: PCR testy u nás neodhalily ani jeden pozitivní případ. Organizačně jsme to zvládli bez problémů. Rodiče už u toho nechtějí postávat v takovém množství jako na úplném začátku testování. Ve čtvrtek si jedeme pro nový typ antigenních testů z krku. Tak doufám, že budou spolehlivé.
Hana Vocelková, ZŠ Moskevská: Žádný negativní případ jsme neměli. Z logistického hlediska testy u nás nemůžeme provádět v pátek.
Blanka Vondrová, ZŠ Vašatova: Všechny děti vyšly negativní. Organizačně by pro nás bylo lepší PCR testy dělat v pátek. Potřebujeme jen pokyn od města. Samotné PCR testy zvládli žáci na jedničku. 
Daniela Vlčková, ZŠ Norská: Výsledky PCR testování byly negativní, my ve škole zůstáváme v náladě pozitivní. Testování PCR prováděné v pátek by pro nás bylo efektivnější než v pondělí. 

Jan Murárik

pcrnos
Kladenským školám zajistilo město ještě jeden PCR test zdarma. Poté bude na rodičích, jestli zůstanou jejich děti u testů antigenních

pcrhyg
V kladenských školách je hygiena rukou samozřejmostí (foto: 4. ZŠ Norská)

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí