Tata Bojs v Kladně: Milan se těší na mámu a Mardoša pamatuje Klub 19

V pátek v kladenské zámecké zahradě vystoupí kapela Tata Bojs. Její spoluzakladatelé Marek Mardoša Huňát (na foto vlevo) a Milan Cais poskytli Vašemu Kladnu exkluzivní rozhovor.

Co se vám okamžitě vybaví, když se řekne Kladno?
Mardoša:
Nemůžu si pomoct, ale mně se jako první vždy vybaví písnička Yo Yo Bandu. A potom exkurze do Poldi, kterou jsem v roce 1989 absolvoval coby student střední školy...
Cais: Jo jo, Kladno…to je to město! Mám to stejně (usmívá se).

Máte osobní svazky s tímto městem?
Cais: Skoro bych řekl, že ty nejosobnější. Bydlí tam totiž moje máma. Dokonce se rozhodla i po dlouhé době na koncert přijít, tak to nesmíme pokazit, protože moje mamka je jedna z našich prvních fanynek. Sleduje nás už víc než 33 let!
Mardoša: Z Kladna pochází naše oblíbená spřátelená kapela Zrní. A nedaleko Kladna má chalupu rodina mé ženy. Takže tam často jezdíme na víkendy a rodinné oslavy.

Naposledy jste v Kladně hráli při KladFestu. Vzpomenete si, kolikátý koncert v Kladně to byl, a je kladenské publikum nebo kladenské prostředí v něčem specifické?
Mardoša: Přesně to nevím, i když bych to ve svých archivech určitě dokázal dohledat! Pamatuji si na koncerty v Klubu 19 v devadesátých letech. Myslím, že tohle by mohl být třeba hezký jubilejní, přibližně desátý koncert Tata Bojs na Kladně! Podle toho by mohlo být i publikum přibližně svátečně naladěno. Uvidíme. A těšíme se!
Cais: Doufejme, že ohlasy budou kladné…

Na jak dlouhý koncert se diváci mohou těšit a na kolik písniček? 
Mardoša: Jestli se nemýlím, měli bychom mít devadesátiminutový program. Do toho by se mohlo vejít asi tak dvacet písniček. Možná i míň.
Cais: Budeme hrát regulérní delší set s hostujícím bubeníkem Tomášem Neuwerthem. Máme nové album, takže z něj zazní dost písniček, ale samozřejmě se podíváme i do historie. Tešíme se na to!

Jan Murárik
Foto: z archivu Mardoši a M. Caise

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí