Zemřel František Samek

Kladno ztratilo ve Františku Samkovi jednu z osobností novodobé historie města. Tvůrce městské společnosti TEPO, spoluzakladatel Sportovních areálů města Kladna a především člověka, který vždy pracoval ve prospěch našeho města.

Někdejší dlouholetý kladenský zastupitel (1994 až 2010) i radní (2003 - 2006) zemřel 10. prosince ve věku 84 let. Na kladenské radnici vlaje k uctění jeho památky černá vlajka.
„František Samek byl zastupitelem s velkým ‚Z‘ a obrovskou kladenskou osobností. Byl to přímý, férový a vysoce inteligentní člověk, který se nikdy nebál říct, co si doopravdy myslí. A byť se v politice pohyboval velmi dlouho, nikdy se nepropůjčil k intrikám. Vzpomínám na něj jako na pravicového konzervativního pragmatika, ale i jako na nadšeného sportovce se smyslem pro humor. Takových osobností není mnoho, bude nám chybět. Pozůstalým vyjadřuji upřímnou soustrast,“ řekl primátor Statutárního města Kladna Milan Volf.
Poslední rozloučení s Františkem Samkem se uskuteční v pondělí 18. prosince v 11 hodin ve velké obřadní síni kladenských hřbitovů. Ve stejný den mu kladenští zastupitelé na svém zasedání věnují minutu ticha.

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí