Poplatek za popelnice zaplatíme nejpozději v pondělí

Povinnost uhradit poplatek za zpracování komunálního odpadu v Kladně končí v pondělí 15. dubna.

Roční poplatek za odpady pro fyzické osoby starší tří a mladší sedmdesáti let přihlášené na území města Kladna, dále za nemovitou věc zahrnující byt, rodinný dům nebo stavbu pro rodinou rekreaci, ve kterých není hlášena žádná fyzická osoba, a která se nachází na území této obce činí 960 korun.
„Po přijetí vládního konsolidačního balíčku, díky němuž městský rozpočet přijde o zhruba 300 milionů, nám nezbylo než poplatek za odpad navrátit. Nicméně svoz komunálního odpadu město nadále dotuje, jinak by lidé platili mnohem větší částku,“ vysvětluje kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno). 
Poplatek je použit k částečné úhradě nákladů souvisejících s nakládáním s komunálními odpady, tj. náklady na svoz, separaci a dotřídění, skládkovné, náklady na likvidaci nebezpečných odpadů, velkoobjemového odpadu, bioodpadu a úhradu daně z přidané hodnoty, zbývající náklady hradí za občany Kladna přímo město.
Platbu je možné provést elektronicky na Portálu občana či na pokladnách pracovišť magistrátu a v místních úřadovnách, anebo převodem na účet Magistrátu města Kladna 19-6750510277/0100, s příslušným variabilním symbolem. Každá osoba má svůj vlastní variabilní symbol 10 číslic, počínající 949, případně 945. Platby je nutné uvádět s tímto VS, a zároveň jej lze použít i pro další platební období. Pokud neznáte svůj variabilní symbol, kontaktujte správce místního poplatku na telefonních číslech: 312 604 352, 312 604 353 nebo 312 604 354.

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí