Na Tři mušketýry zvou v Kladně Constance a d´Artagnan

Barbora H. Vovsíková a Tomáš V. Hron. Manželé a v současnosti především herečtí protagonisté důležitých postav v novince Městského divadla Kladno TŘI MUŠKETÝŘI. Bára představuje Constance (v menší roli také Adele), Tomáš trénuje šerm v podání d´Artagnana.

Kdy jste poprvé začali vnímat, co jsou Tři mušketýři?
Bára: Jako holku mě tyhle příběhy nezaujaly. Určitě jsem mušketýry vnímala, když jsme je probírali ve škole. Když jsem se dozvěděla, že si v divadle ve Třech mušketýrech zahraji, mohla jsem se spolehnout na lidi kolem sebe, kteří je znají téměř dokonale. Například náš kardinál Richelieu Mirek Večerka. Ten je schopný převyprávět celou knihu. Od něho jsem čerpala nejvíce informací.
Tomáš: Podle mne jsem je poprvé zaregistroval v kreslené podobě v příběhu Toma a Jerryho. V dětství jsem ještě měl v ruce knihu Tři mušketýři. Ale raději jsem měl třeba Robina Hooda.

Promítli jste si vaše divadelní a filmové předlohy?
Tomáš: Podíval jsem se na d´Artagnana v podání Michaela Yorka a Muže se železnou maskou, kde hraje hlavní postavu Leonardo DiCaprio, ale to klasičtí Tři mušketýři vlastně nejsou.
Bára: Já se na Constance dívat nemusela, je to důvěřivá, milá, hodná žena, která má vše, na co si vzpomene (usmívá se). Rozhodně je to méně namáhavá role, než mají naši mušketýři.

Tomáši jak dlouho se na zkoušce věnujete šermovacím scénám?
Několik hodin. Máme velké štěstí, že nás vedou vynikající profíci. Například v jeden okamžik na scéně šermuje přes deset lidí a bez odborného dozoru by to nemuselo dobře dopadnout. A premiérou trénink šermování nekončí. Dále se mu budeme věnovat před každou reprízou.
Bára: V některých scénách by bez dohledu profesionálů šlo o život.

Doma zjišťujete zásahy kordů?
Bára: Nějakou modřinu na Tomášovi pokaždé objevím. Ovšem mušketýři nejsou sami, kdo je omlácený. Taková Jana Zenáhlíková v roli zákeřné Milady by jistě mohla vyprávět, jaké to je mít zakrvácené nohy a modřiny po celém těle...
Tomáš: Zhubnul jsem a mám toho pokaždé fyzicky plné zuby.

Proč jít v Kladně na Tři mušketýry?
Tomáš: Je to skvělé představení. Od nové éry kladenského divadla jsme nic podobného divákovi nenabídli. Naši fanoušci uvidí své oblíbené tváře v nových neobvyklých podobách a v závěru je jistě překvapí, z koho všeho je složena kardinálova garda...
Bára: Když už nic jiného, tak určitě kvůli těm soubojům.

Jan Murárik

 




Počasí Kladno

Předpověď počasí