Prohlédněte si důl Michael v Brandýsku

Cestička k Mayrovce není jen známá píseň, která Mayrovku proslavila, ale také tradiční akce, kterou pořádá Klub přátel hornických tradic Kladno ve spolupráci s Hornickým skanzenem Mayrau ve Vinařicích.

Program této tématické vycházky je každý rok odlišný. V letošním roce se uskuteční  21. dubna a hlavním „tahákem“ je prohlídka dolu Michael v Brandýsku spojená s výstupem na nově zrekonstruovanou těžní věž. Při procházce vás doprovodí nadšení průvodci: Jaroslav Grubner, který třicet let pracoval na dole Ronna, a Tomáš Voldráb, který je vedoucím Hornického skanzenu Mayrau.

Začátek trasy je stanoven právě u dolu Michael v Brandýsku, kam je možné přijet vlakem z Kladna. Vlak přijíždí do Brandýska ve 12.50 hod. V 13.50 hod. se vlakem přemístíte na zastávku Kladno Ostrovec. Následovat bude zastavení u dolu Engerth a u nedaleké uhelné vlečky. Dalším zastavením bude důl Barré a odtud pak vyrazíte cestičkou k Mayrovce. Opět vás na Mayrovce přivítá harmonikář a oheň připravený k opékání donesených pochutin. Předpokládaný konec akce je v 17.00 hod.

- red- 


Počasí Kladno

Předpověď počasí