Za krásnou hudbou se vypravte na Sítnou

V pořadí 61. sezona koncertních setkání Kruhu přátel krásné hudby v Kladně začne sice až v říjnu, ale již nyní vám přinášíme přehled plánovaných vystoupení. Můžete si tak alespoň v dostatečném časovém předstihu rozmyslet, který z koncertů navštívíte či zda by nebylo výhodnější si rovnou zakoupit abonentní vstupenku na celý hudební cyklus.

VEČERY PŘÁTEL KRÁSNÉ HUDBY – 61. sezona 2016/ 2017

20. října
Sezonu zahájí Panochovo kvarteto, které v letošním roce slaví malé výročí – čtyřicet pět let ve stejném obsazení: J. Panocha, P. Zejfart, M. Sehnoutka, J. Kulhan.

15. prosince
V prosinci se po delší době představí violoncellista Jiří Bárta. Na klavír jej doprovodí Terezie Fialová, jedna z nejtalentovanějších klavíristek nastupující generace. 

19. ledna 2017
Na lednovém večeru se představí Janáčkovo trio hrající ve složení Irena Herajnová – housle, Jan Keller – violoncello a Markéta Janáčková – klavír. Soubor často s úspěchem vystupuje v zahraničí. Vedle klasického triového repertoáru rádi uvádějí i skladby současných českých autorů.

16. února 
Vystoupí klavírista Ivan Klánský, jeden z našich nejvýznamnějších klavíristů.

13. dubna
Z Listiny mladých umělců se představí houslista Matouš Pěruška. Pochází z hudební rodiny. Otec Jan je naším významným violistou, hudbě se věnuje i matka Marcela a oba jeho bratři Jan a David. V roce 2014 zvítězil v mezinárodní soutěži ve Veroně, o rok později získal 2. místo na soutěži J. Brahmse v Rakousku. Věnuje se též komorní hře.

8. června
Sezonu zakončí koncert Drahomíry Matznerové - Chvátalové na varhany společně s trumpetistou Miroslavem Laštovkou v kostele Nanebevzetí Panny Marie.

Koncertním dnem zůstává čtvrtek v aule SPŠ a OA na Sítné, začátky vždy od 19.00 hodin. Cena abonentní vstupenky 650 Kč, děti do 15 let v doprovodu dospělé osoby zdarma. 

Předprodej abonentních vstupenek bude probíhat v Informačním středisku města Kladna od října. Kontakt: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Další informace o činnosti Kruhu přátel krásné hudby: http://pratelehudby.cz. Hudební večery finančně podporuje Město Kladno.

- red -

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí