Kino Sokol žije! Červnový program obsahuje koncerty i letní kino

Prostor dříve vyhlášeného kladenského kina zůstával až donedávna dlouho nevyužitý. Situace se však počínaje 13. dubnem změnila a celý objekt opět ožívá, přičemž nabízí svým návštěvníkům bohatý program. Ten skýtá koncerty, ochutnávku vín nebo například filmové večery pod širým nebem.

Areál kladenského Sokola na horním okraji hlavní třídy přestal s promítáním filmů před deseti lety, když zájem diváků postupem času opadl. V současné době se ale znovu díky skupině nadšenců snaží o návrat a ve svých prostorách organizuje rozmanitou škálu kulturních akcí jak pro děti, tak i pro dospělé. Součástí je i zapojení do Kladenských dvorků, koncert blues-folkového britského muzikanta, pravidelné promítání zajímavých snímků a mnoho dalších originálních večerů. 

Jelikož je rekonstrukce dříve hojně vyhledávaného sálu poměrně nákladná, připravili si členové spolku Kino žije možnost, jak do financování zapojit i širokou veřejnost. Výměnou za peněžní dar si můžete vybrat z řady zajímavých dárkových balíčků. Slova autorů projektu zní jasně: „Kladenské kino Sokol ukončilo svůj provoz v roce 2007. Od loňska se do něj snažíme vrátit život – koncerty, divadlem, trhy i promítáním netuctových filmů. Má to jeden zádrhel. Nemáme vlastní kvalitní promítačku. Pomůžete nám ji koupit?“

Znovuzrození kina Sokol je zajímavou alternativou kulturního vyžití ve městě, na kterém se navíc může podílet opravdu každý. Promítačkou a opravou kinosálu ale celá akce nekončí, v plánu jsou naopak další a další kroky k zatraktivnění tohoto tradičního kladenského objektu!

Odkaz na peněžní dary: https://www.hithit.com/cs/project/3678/poridme-promitacku-kinu-sokol

Webové stránky kina:http://www.kinosokol.cz

Matouš Soukup

sokolprogram


Počasí Kladno

Předpověď počasí