Kladenské Večery přátel krásné hudby začínají v říjnu

Výbor Kruhu přátel krásné hudby v Kladně, za finanční podpory Města Kladno, připravil další seriál koncertů - Večerů přátel krásné hudby.

Hracím dnem je čtvrtek, místo koncertů - aula SPŠ a OA na Sítné. Začátek koncertů je v 19.00 hodin. Cena abonentní vstupenky 650 Kč, děti do 15 let v doprovodu dospělé osoby zdarma. Předprodej  abonentních  vstupenek bude opět probíhat v Informačním středisku města Kladna od 3. října.

PROGRAM

19. 10. 2017 Bennewitzovo kvarteto. Vzniklo v roce 1998 a patří dnes ke špičkovým komorním souborům. Vyznačuje se krásnou tónovou malbou a intonanční čistotou. 

18. 1. 2018 Jan Páleníček – violoncello. Přední český sólista i komorní hráč, nositel rodinné hudební tradice. Na klavír jej doprovodí Jitka Čechová.

15. 2. 2018  Roman Patočka – housle (na snímku).  Patří k výjimečným osobnostem nastupující generace sólistů. Je vítězem soutěže Pražského jaro 2003. Je členem klavírního Eben tria a Talichova kvarteta.

15. 3. 2018  Kalliopé Trio Peague. Je zástupcem nastupující generace umělců Vzniklo v roce 2011 na HAMU a všichni členové jsou laureáty mezinárodních soutěží.

12. 4. 2018  Ivo Kahánek – klavír.  Mnohými je považován za nejlepšího českého pianistu součaasnosti. Jeho interpretace má nevšední emociální sílu a hloubku. 

14. 6. 2018  Michaela Káčerková – varhany, Jan Adamus – hoboj. Mladá varhanice studovala u Jana Hory a Jaroslava Tůmy a na hudební škole v Lipsku. Jan Adamus je významný hobojista, ale i dirigent a organizátor.

- red -

Foto: archiv RP

 

 

 

 

                       

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí