Do Kladna se řítí Bůh masakru

Kladno si své „nové“ divadlo oblíbilo. Plné hlediště oceňuje nejednu domácí tvorbu, ale hojně se chodí také na „hostovačky“. A jednou z velmi očekávaných je brněnský Bůh masakru, který je na programu prvního prosince večer. 

 Rvačka dvou dětí na hřišti. Rodiče „oběti“ pozvali na návštěvu rodiče „útočníka“, aby vyplnili pojistnou událost a vše v klidu vyřešili. Přátelské žertíky zprvu vysoce civilizovaných lidí se postupně mění v masakr, kterému nikdo z nich neunikne. Příběh odhaluje to, co je politicky korektní, a ukazuje, že pod pozlátkem je mnoho krutosti. Podle stejnojmenné divadelní hry natočil v roce 2012 Roman Polanski film, v němž se v hlavních rolích představili Jodie Foster, Kate Winslet a Christoph Waltz. Za brněnské Národní divadlo hru představí Tereza Groszmannová, Petr Bláha, Klára Apolenářová a Petr Halberstadt. 

„Srdečně zveme na aktuální francouzskou komedii populární a oceňované autorky Yasminy Rezy v podání brněnského souboru,“ uvádí Linda Luptáková, manažerka Městského divadla Kladno. Vstupenky si můžete už nyní koupit v pokladně divadla. Více informací najdete na www.divadlokladno.cz. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí