Febiofest je už v Kladně

Po velmi úspěšné pražské části festivalu vyrazil Febiofest do regionů. Od dnešního dne se usadí v Kladně, kde se v kině Sokol mohou diváci těšit na výběr snímků z jeho programové nabídky.

Dnes v 19.00 hod. zahájí regionální ozvěny Febiofestu projekce komediální road movie o cestě za dobrým jídlem, vínem a radostí ze života ze sekce Culinary Cinema s názvem Paříž počká režisérky Eleanor Coppoly.

V sobotu 7. dubna je na programu od 16.00 hod. Neuvěřitelný příběh o obrovské hrušce, kde za režií stojí trio Jørgen Lerdam, Philip Einstein Lipski a Amalie Næsby Fick.  Rodinný animovaný film ze sekce Generace vypráví o nebezpečné cestě dvou kamarádů, které čeká dobrodružství i velké objevy. Od 18.00 hod. je na programu snímek ze sekce Central Park Příslib úsvitu režiséra Erica Barbiera. Jde o životopisný film o Romainu Garym a jeho komplikovaném vztahu s matkou. A večer zakončí ve 20.30 hod. kriminální drama Miami režisérky Zaidy Bergroth, což je jakási finská variace na drama Thelma a Louise o dvou sestrách, barových tanečnicích.

Neděle 8. dubna od 16.00 hod. bude patřit dětem díky snímku Zahrádka pod hvězdami. Český animátor, který donedávna tvořil kreslené seriály pro německou televizi, se vrací k dětskému publiku v Česku a jeho sedmidílný loutkový večerníček vypráví alternativní příběh Ježíškova dětství, kdyby žil jako kluk na české vesnici. V 18.00 hod. diváky čeká další česká novinka s názvem Archa světel a stínů režiséra Jana Svatoše. Jde o příběh lásky na první pohled, která vyústila v cestu do neprobádaných končin Afriky. Tu manželé Martina a Osy Johnsenovi natáčeli ve 20. a 30. letech 20. století. Dokument ze sekce Docs obsahuje unikátní archivní záběry z éry počátků kinematografie a na csfd.cz má v tuto chvíli 85%. A festival zakončí drama Foxtrot režiséra Samuela Maoze o zkušenostech mladých vojáků, které vzbudilo díky protiválečnému vyznění v Izraeli silnou kontroverzi. Vypráví příběh jednoho z vojáků ve chvíli, kdy se jeho rodiče dozvědí o jeho smrti (83% na csfd.cz).

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí