Divadlo otevřelo své dveře

V Městském divadle se minulou sobotu uskutečnil první Den otevřených dveří. Návštěvníci zdarma nahlédli do divadelní budovy, navštívili otevřenou zkoušku připravované inscenace Petrolejové lampy v režii Petra Svojtky či malou výstavu o vzniku divadelní inscenace.

Po celou dobu jim herci také v Divadelní kavárně uspořádali improvizovaný program. Ten připravila dramaturgie ve spolupráci s obchodním oddělením a technickými složkami, významnou měrou se na něm podíleli Barbora Janatková, Jana Zenáhlíková, Kristina Sitková, Miroslav Večerka a Viktor Zavadil.  

"Největší zájem byl o odpolední prohlídky zákulisí a technického zázemí divadla pod vedením jednatele Jana Krafky a dalších členů hereckého souboru. Veřejnost se seznámila se skladbou předplatného na sezonu 2018/19, která dostala podtitul ´Ať žijí legendy!´ a bude zhruba z poloviny věnovaná 100. výročí vzniku samostatného Československa," uvedla dramaturgyně divadla Kristýna Čepková. 

Divadlo příští sezonu uvede osm premiér, šest na velké scéně a dvě na malé. Na Dni otevřených dveří bylo rovněž k vidění osm tématických zákoutí věnovaných jednotlivým titulům. Předplatné je v prodeji do začátku září. První premiérou, 6. října, je divadelní adaptace nejslavnější prózy Boženy Němcové Babička se Zuzanou Mixovou v titulní roli a v režii Martina Vokouna.

Jelikož byl letošní Den otevřených dveří hojně navštíven a jsou na něj velmi kladné ohlasy, dá se příští rok počítat s pokračováním. Nejbližší akcí podobného druhu bude 17. listopadu mezinárodní Noc divadel 2018.

red a Kristýna Čepková 

denhonza

Honza Kruliš jako fanoušek divadla s Mírou Večerkou

denkavarne

Kavárně vládla improvizace

denkdo

Kdo chtěl, mohl sníst koblihu

dennachodbach

Na chodbách stály pozvánky na novou sezonu

denobcerstveni

Občerstvení podávala příjemná obsluha

denpetrolejove

Petrolejové lampy se blíží

denzkousely

Zkoušely se Lampy

denanketa

Anketa byla slosovatelná

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí