V sobotu se v divadle rozsvítí Petrolejové lampy

Městské divadlo Kladno tuto sobotu uvede inscenaci Petrolejové lampy, osmou a zároveň poslední premiéru sezony 2017/18.

Hlavní hrdinka Štěpka Kiliánová se vymyká době i maloměstskému prostředí, do něhož se narodila. Má peníze i jistý respekt, zároveň jí ubíhá čas, cítí se osamělá a zoufale touží po manželovi a rodině. Zůstane její největší touha navždy nenaplněnou, nebo na ni ženich dávno čeká a štěstí přijde ze strany, z které by ho nečekala ani ve snu? Může se člověk vzepřít svému osudu? A čemu se říkalo "nemoc lásky"? Petrolejové lampy jsou silný příběh z Jilemnice na počátku 20. století.

Dramatizace známého románu Jaroslava Havlíčka je režijním návratem Petra Svojtky do kladenského divadla a v hlavní roli se mohou diváci těšit na Anežku Rusevovou, dále na Jaroslava Slánského, Jiřího Čapku, Jaromíru Mílovou, Vlastimila Čaňka, Jiřího Š. Hájka a další. Titul je předzvěstí sezony budoucí, která se ponese v duchu vzniku Československé republiky. V ní kladenské divadlo uvede například Babičku, Audienci & Protest, Učitele tance či Jak umřít na rokenrol. 

Červnové reprízy: pondělí 18. 6. (19.00), úterý 19. 6. (19.00).

Další program divadla v červnu: dnes Žena v černém (19.00), neděle 17. 6. Aida (15.00), středa 20. 6. Brouk v hlavě (19.00), pátek 22. 6. Past (19.00), pondělí 25. 6. derniéra Absolventa (19.00), čtvrtek 28. 6. Malé kladenské Dionýsie (19.00). 

A jen připomínáme, že na našem webu, v jeho spodní části, můžete stále volit nejoblíbenějšího herce či herečku kladenského divadla.

Jan Murárik

Foto: MDK


Počasí Kladno

Předpověď počasí