Fejeton Kuby Beznosky. Uzavření extraligy

Hokejový svaz a vedení ELH přišlo s návrhem, že extraliga by mohla být nesestupová. Za vše prý může pandemie a nejisté ekonomické vyhlídky klubů. Zní vám to jako dobrý nápad?

Když se Jaromír Jágr v sezóně zmínil, že pro finanční stabilitu klubů by bylo lepší, aby se z extraligy nesestupovalo, snesla se na jeho hlavu vlna kritiky a fanoušci mu sprostě nadávali snad na každém zimáku. A to jen proto, že si Jarda dovolil říct svůj názor, jakožto majitel klubu, nebyl to žádný oficiální návrh. Uběhlo několik měsíců a s návrhem na uzavření extraligy přišel samotný hokejový svaz a vedení extraligy. Tedy i ti, kteří byli zásadně proti Jágrově myšlence. Zvláštní, jak někteří dokážou rychle měnit názory.
Opravdu klubům pomůže, že se z extraligy dvě sezony nebude sestupovat, nicméně z první ligy zůstane postup zachován? Vždyť právě mezi „odborníky“ se často ozývaly hlasy, že pro zkvalitnění soutěže by bylo lepší počet klubů v extralize snížit... A teď se stane pravý opak. Větší počet klubů extralize neprospěje, stejně jako neustálé měnění herního systému. Je fakt, že po pandemii se bude muset šetřit a to ve všech oblastech, takže hokej nebude výjimkou. Ale stabilizovat kluby tím, že se uzavře extraliga? To není ta správná cesta. Potom totiž hrozí, že se zvýší počet zápasů „o ničem“ a soutěž ztratí náboj. Daleko lepší by bylo, kdyby kluby přestaly přeplácet hvězdy a daly větší prostor mladým hráčům.
Jakub Beznoska


Počasí Kladno

Předpověď počasí