Kladeňák Stránský pomáhá Netflixu a chce více kurtů na Vavřinci

Bývalý elitní světový kaskadér Leoš Stránský je opět ve filmovém byznysu. Sympatický Kladeňák se v těchto dnech podílí na vzniku megaprojektu filmového studia Netflix The Gray Man, jednom z nejdražších filmů, které se kdy natáčely na českém území, konkrétně v centru Prahy. K tomu přemýšlí, jak ještě více zatraktivnit rozdělovský volejbalový areál Vavřinec.

Možnosti sportovního vyžití na Vavřinci se i díky vám rozrostly o cvičební prvky. Co plánujete v areálu dál změnit?
Mám v úmyslu přesunout dětské hřiště ze zadní části dopředu a místo něj vystavit další kurty pro beach volejbal. Jeden se tam vejde určitě.

To je na Kladně po plážovém volejbalu taková poptávka?
Cítím, že je. Máme beach volejbalovou školu a předpokládám, že tenhle sport bude hrát více a více dětí, a že nám tři stávající kurty do budoucna stačit nebudou.

Dříve než uskutečníte tenhle sportovní záměr, dokončíte spolupráci s Netflixem na novém filmu. O co jde?
Jde o největší filmový projekt v jejich dějinách. Chtějí jím konkurovat Jamesi Bondovi. Pro mě je to měsíc a půl práce na koordinaci stříleček a bouraček v centru Prahy. Vše se dělá naživo.

Zaskočilo vás něco, co navzdory záměru filmařů nelze v centru české metropole realizovat?
Je toho dost, co se musí oproti záměrům korigovat (usmívá se). Třeba se řeší problém, jak táhnout Revoluční ulicí tramvaj položenou na bok. Původní myšlenka pomocí těžkého jeřábu padla. Statici společnost upozornili, že se propadneme do metra... Ale má to i pozitivní dopad na myšlení lidí, kteří chtějí zlepšit vnímání některých pražských prostranství. Například kašnu, která se pro záběry postavila před Rudolfinem, natolik zaujala památkáře, že ti by ji tam nejraději nechali napořád.

Kolik z těch dvě stě padesáti milionů dolarů na rozpočet filmu půjde k vám?
Kdyby alespoň jeden, byl bych šťastný (směje se).  

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí