Atletické Tepo slavilo doma mládežnické úspěchy

Atletický klub AC Tepo Kladno pořádal po dva uplynulé víkendy krajské přebory družstev staršího žactva, dorostu i juniorů. Dohromady posbíralo Tepo desítky zlatých medailí.

„U starších žáků už sledujeme, kdo by mohl výkonnostně vyrůst pro juniorskou kategorii. U nich začíná specializace na jednotlivé disciplíny. U dorostu i juniorů jde vyloženě o výkonnostní atletiku. V současné době je Matěj Krsek zářným příkladem našeho atleta, který tyhle etapy zvládl do velmi dobré evropské úrovně, ovšem v letošních krajských závodech jsme si jej v běhu šetřili na republiku,“ komentoval výsledky šéf AC Tepa Jiří Klesnil.
Výsledky krajského přeboru jsou příslibem pro mistrovství republiky, které se koná letos na podzim. „Spolu s Kolínem patříme v kraji k nejlepším. Také na mistrovství Čech mají naše družstva podle mého odhadu velké šance získat medaile,“ dodává významný kladenský trenér.

Kladenští vítězové disciplín přeboru
Starší žáci:
Tereza Lamačová (běh, trať 60 metrů), Tomáš Dvořák (60 m., 100 a 200 m. překážek), Hana Vidrichová (150 m.), Jan Ullman (300 m.), Šárka Somrová (300 m), Nicole Hůlová (200 m. překážek), Kosová, Alexová, Muchová a Bodnarová (4 x 60 m.), Jan Hospodár (skok o tyči), Veronika Štemberová (skok o tyči), Tereza Vlková (skok daleký), Anežka Znamenáčková (hod kladivem), Lukáš Roškot (hod kladivem), Martin Kraček (hod oštěpem).

Dorost:
Kryštof Hrazdira (hod kladivem), Vendula Holečková (hod kladivem), Štěpán Sýkora (hod diskem a vrh koulí), Kateřina Čermáková (trojskok), Aneta Jonášová (skok daleký), Eva Kubešová (skok o tyči), David Zuska (skok o tyči), Kristýna Dvořáková (skok vysoký a 100 m. překážek), Bennett, Čermáková, Quadrátová, Havlová (4 x 100 m.), Dominika Vaňková (3000 m.), Petra Helebrantová (1500 m.), Eliška Zahrádková (800 m.), Jan Hřích (800 m.).

Juniorka:
Filip Kaplan (hod oštěpem), Kateřina Zábojníková (hod oštěpem), Tereza Čurdová (skok daleký), David Herák (skok daleký a 110 m. překážek), Klára Červenková (skok vysoký), Zbyněk Malec (1500 m.).

-red-

atlet2

Juniorský reprezentant v běhu Matěj Krsek vyzkoušel o víkendu kouli. Na bednu však nedohodil


Počasí Kladno

Předpověď počasí