Kučera: Povedlo se mi dotáhnout tituly na desítku

Z nedávného mistrovství světa organizace WTKA v kickboxu v Itálii přivezl Petr Kučera (41) dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili! Kladenská SKS Arena tak rozšířila svou bohatou sbírku o další cenné kovy. Zítra se v kladenské sportovní hale můžete s Petrem potkat v roli pořadatele mistrovství republiky v kickboxu.

Závodil jste, předpokládám, vzhledem k vašemu věku, v kategorii veteránů?
(směje se) Závodil jsem jenom v mužích. Sice už bych za veterány mohl startovat, ale ještě jsem se kousnul a šel jsem v klasických mužích. Závodil jsem full a light v sandě a v pointfightingu týmů. Jedno zlato mám v týmech. Všichni Češi startovali pod hlavičkou Českého svazu kickboxu. 

Kolikátý titul jste v kontaktních sportech získal?
Do finále družstev jsem měl devět titulů. Tak jsem si v duchu říkal, že by bylo hezké počet zaokrouhlit na deset. A povedlo se. Navíc v tom finále jsme byli všichni tři z týmu Petrové… 

Zítra vás čeká národní šampionát v kickboxu. Proč na něm nestartujete?
Jako spolupořadatel a trenér budu mít už tak hodně práce (usmívá se). Bude to mazec od šesti od rána do večera. Letos poprvé zařazujeme disciplínu K-1, takže jsme šampionát v Kladně dotáhli na vrchol. Teď už zbývá udržet vysokou úroveň mistrovství. 

Jan Murárik

kucerapetrajeho

Petr Kučera a jeho svěřenci na MS Lukáš Strnad a Eliška Trojáková

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí