Petr Baroch: Baseball dělá Kladnu dobré jméno

Baseballoví Miners Kladno patří mezi vyhlášené sportovní kluby nejen ve svém rodném městě. V jeho čele stojí prezident a trenér Petr Baroch.

Jak si Miners stojí v současnosti?
V současné době si klub stojí dobře. S muži jsme postoupili do druhé nejvyšší soutěže v Česku. Splnili jsme tím cíl, který jsme si dali před deseti roky, kdy klub znovu ožíval. Mládež se snažíme seznamovat s nejlepším světovým baseballem. Jsme dalším sportem, který dělá Kladnu dobré jméno.

Je podle vás baseball na Kladně dostatečně populární?
Myslím si, že jeho popularita roste. Začínali jsme se základnou zhruba padesáti hráčů a nyní jich registrujeme dvě stě padesát. Bohužel jsme trochu limitovaní kapacitou jednoho hřiště v Rozdělově. Usilujeme vedle stávajícího o postavení druhého, aby tři kategorie dětí měly kde trénovat. S městem jsme na velmi dobré komunikační úrovni a bylo nám přislíbeno, že by snad do dvou let mohlo hřiště vzniknout.

Doba je ekonomicky velice náročná. Jste po téhle stránce dobře zajištění?
Určitě nezanikneme (usmívá se). Stojíme na velké podpoře města Kladna, kraje i samotných členů klubu. U nás se uplatní i talentovaná mládež z ekonomicky slabších rodin.

Jan Murárik

barsver
Trenér s částí svých svěřenců v zimní přípravě


Počasí Kladno

Předpověď počasí