Sportovní klub MK Kladno zahajuje sezonu prvními medailemi

O víkendu se na Kladně konal otevírací závod celé letošní sezony v první, tedy nejvyšší výkonnostní třídě sportovního a fitness aerobiku Fisaf. Soutěž se konala ve sportovní Hale Bios a organizace závodu se ujal Sportovní klub MK Kladno pod vedením Michaely Diviš.

Tento klub je nejen úspěšný v našem městě, ať už za úspěch bereme počet členů, množství závodnic a závodníků nebo sesbíraných medailí, ale pravidelně se umisťuje i v Top ten aerobikových klubů z celé ČR. Jinak tomu nebylo ani v roce 2023, kde si odnesl 9. místo z celkového počtu 69 oddílů.
K udržení se mezi nejlepšími deseti kluby nakročilo MK Kladno i tímto prvním závodem v roce 2024. Během celého víkendu jste mohli vidět 425 účastníků a účastnic soutěže. MK Kladno mělo nasazeno do několika kategorií. Nejmladší družstvo závodilo v kategorii kadetek, zde jste mohli vidět pětici ve složení Johana Křikavová, Lucie Mikovcová, Tereza Junková, Emma Vyskočilová, Nelly Petrová. Holky si se svou sestavou na téma Pouť odnesly 3. místo. Na jejich závod dorazilo Déčko ČT s pořadem Lvíčata, a tak budete mít možnost se v sobotu 13. 4. v 11.10 hodin podívat do zákulisí aerobiku.
V juniorské kategorii závodilo družstvo sedmi členek ve složení Monika Hofmanová, Monika Rambousková, Stella Nováková, Karolína Novotná, Klára Novotná, Laura Hlavatá, Sára Stříhavková a i to si z kladenských závodů odneslo bronzovou medaili. Ve stejné věkové kategorii, ale tentokrát ve dvojici, závodily sestry Karolína a Klára Novotná. Holky závodily v duu poprvé v 1. výkonnostní třídě a z celkového počtu 13 dvojic se umístily na 8.místě.
„Důležitou součástí růstu je motivace posouvat se vpřed a touto motivací může být právě i postup do vyšší výkonnostní třídy. To si vyzkoušelo právě naše duo a my z tohoto zařazení holek mezi nejlepší závodnice máme velkou radost. Tím jejich cesta začíná, a pokud holky budou chtít, jsme připravené dovést je až na vrchol,“ říká trenérka Sabina Škrabská, která společně s Míšou závodnice trénuje. Jaké to je být na vrcholu, si vyzkoušela závodnice Natálie Šolínová, která si odnesla z kategorie junior ženy 1. místo.
„Pořádně nejde slovy vyjádřit, jak jsme na Natálku pyšné. Za tímto umístěním je spousta energie jak Natálky, tak i naší, což asi nikoho nepřekvapí. Krásné ale je, pokud energie, která provází celý proces, je radostná, plná nadšení a to i ve chvílích, kdy jsou tréninky hodně náročné. Naším pohonem je ale to, že sport děláme pro radost ze všeho, co s sebou přináší. A přesně taková je i spolupráce s Naty,“ popisuje své pocity Míša.
V nejstarší kategorii youth závodilo duo ve složení Johana Neumannová a Ema Klucová. Holky se připravovaly do kategorie tria, na poslední chvíli ale bohužel členku družstva Adélu Veselou postihlo zranění a v rámci rekonvalescence se závodu neúčastnila. V kvalitní konkurenci ostatních družstev se holky umístily na 3. místě. Za singl ženy nastoupila závodnice Erika Hadrbolcová, která si z prvního závodu odnesla 11. místo.
„V kategorii youth ženy je konkurence obrovská, ostatně jako v celé závodní třídě. Všechny závodnice i závodníci mají za sebou velký kus práce a rozhodují zde mnohé aspekty. Jedním z nich je i práce s vnitřní silou, důvěrou v sebe sama, holky před rozhodčími předvádějí prvky, ve kterých si musí být jisté a vědět, že vše umějí na sto procent a nad tím nepochybovat. I toto je naše práce, na kterou se chceme soustředit ještě více v letošní sezoně,“ shrnuje celý závod Sabina Škrabská.

Text a foto: SK MK Kladno

aee

aerob

aerobi

aerobik

aaaer

 

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí