Z Liberce s bodem! Finále bude v Kladně dvakrát!

Kanonýři ve finálové sérii s Libercem dokázali v nedělním florbalovém utkání zvítězit, čímž ukončili 22 zápasovou šňůru libereckých výher. V Kladně tak stoprocentně budou k vidění dva zápasy!

FBC Liberec - FBC Kanonýři Kladno 5:4p (1:1, 1:2, 2:1 – 1:0)

Střelecký účet finále otevřel už ve 4. minutě Louvar, který se nejlépe zorientoval v brankovišti. Z podobného prostoru vyrovnával i Liberec, když se prosadil nejproduktivnější hráč základní části Valeš. 

Na další branku se čekalo do 29. minuty, kdy se vedení ujal Liberec. Kanonýři však po 92 sekundách srovnali zásluhou Holčáka a za necelé tři minuty překlopil vedení na kladenskou stranu Nushart. S jednobrankovým vedením šli Kanonýři do poslední třetiny.

Náladu jim ještě vylepšil Prošek úspěšnou dorážkou po pěti minutách hry. Liberec snížil devět minut před koncem v přesilové hře. Kladno mělo také přesilovku, ale nevyužilo ji, a to ho mrzelo, protože v čase 58:41 poslal zápas do prodloužení Valeš. V něm přineslo rozhodnutí druhé vyloučení Kladenských, ve kterém se trefil znovu Veselý, a přisoudil první bod Liberci.   

Branky a asistence Kladna: 03:45 Jan Louvar (Jakub Gruber), 29:34 Martin Holčák (Dušan Přívara), 32:11 Tomáš Nushart (Dušan Přívara), 45:45 Jakub Prošek (Jan Louvar)

FBC Liberec - FBC Kanonýři Kladno 2:4 (0:2, 0:1, 2:1)

Nedělní zápas byl velmi podobný prvnímu duelu obrazem hry. Liberec byl více na míčku, ale do vedení šlo Kladno po standardní situaci. Před přestávkou byl vyloučen domácí hráč a Kanonýři rychle početný výhodu zužitkovali a po první třetině vedli 2:0. Druhá část přinesla šance obou týmů. Liberec hrozil postupným útokem, zatímco Kladno sázelo na protiútoky. Fantastický Cmíral držel nulu i po 40 minutách hry a naopak do druhé branky usměrnil míček Louvar a dal do závěrečné dvacetiminutovky Kladenským třígólový náskok. Kladno mělo v úvodu další přesilovku, ale další branku nepřidalo. Nedlouho po oslabení se poprvé v zápase z branky radoval i Liberec. Osm minut před koncem Liberečtí snížili na rozdíl jediného gólu. Kanonýři byli znovu pod tlakem Severočechů, ale tentokrát se úspěšně ubránili a definitivní podobu výsledku dal v závěrečných vteřinách Louvar. Kladno vítězstvím 4:2 přerušilo úctyhodnou sérii 22 výher Liberce a srovnalo finále na 1:1.

Branky a asistence Kladna: 11:38 Ondřej Míka (Ondřej Slivka), 19:46 Dušan Přívara (Jan Louvar), 37:20 Jan Louvar (Ondřej Slivka), 59:44 Jan Louvar (Tomáš Nushart)

Sestava Kladna: Cmíral – Holčák, Pertlík, Přívara, Nushart, Klápa – Slivka, Richtr O., Gruber, Prošek, Louvar – Burian, Lacko, Míka, Leipner, Richtr T. – Blažek, Běhal, Mandler

Finále se za vyrovnaného stavu přesune ke dvěma zápasům do Kladna. V sobotu se začne v hale BIOS v 19:00 h. a v neděli na tom samém místě v 17:00 h.

- tl –

Foto: David Hácha

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí