Rytíři uhráli vzácnou plichtu. Změna skóre nastala až v prodloužení

V poslední zkoušce před zahájením WSM ligy Kladno vzdorovalo na východě Čech extraligovému Hradci Králové a podlehlo až v prodloužení 1:2 (0:0, 0:0, 0:0 – 1:2). 

V sestavě pro ligový start už měli trenéři jasno před tímto duelem. „Proti Ústí doma vyjela prakticky sestava pro úvod první ligy. Samozřejmě ladit se bude podle výkonnosti a zdravotního stavu hráčů,“ řekl před odjezdem na východ Čech asistent trenéra František Kaberle. 

„I když pár hráčů máme na reprezentačních akcích, s Kladnem chceme určitě vyhrát, a podle toho by hra měla vypadat,“ doplnil před utkáním exkladenský Tomáš Knotek, kterého trenéři Hradce zkoušeli i v centru první lajny.

Rytíře v Hradci zdobila disciplína a výtečný výkon brankáře Hanuljaka. Minimum vyloučených na straně hostí a pochytané obrovské příležitosti domácích včetně trestného střílení Kukumberga, to všechno stálo za skvělým kladenským výsledkem na ledě extraligového týmu. Ovšem tempo hry extraligovou úroveň nepřipomínalo. První šanci likvidoval až v páté minutě Kacetl. Do té doby se před oběma brankami hrálo bez většího vzruchu. První opravdu kovatelnou akci zakončil ve dvanácté minutě Tenkrát střelou do gólmanova ramene… 

Ve druhé třetině se střelbou týmy konečně nešetřily. Na straně Rytířů byl proti gólům buď dobře postavený Hanuljak, nebo hokejka či tělo některého z kladenských hráčů. Na druhé straně se neprosadili ve slibných šancích Ptáček, Tůma, Jánský či Pekr.

Poslední dějství načal Pekr hned v prvních vteřinách spálenou tutovkou. O dvanáct minut později Tenkrát na brankové čáře neprotlačil puk za záda hradeckého gólmana. A protože ani Hanuljak nepolevil v koncentraci, Kladno si z Hradce odváží velmi cenný výsledek a kladenský gólman první nulu za základní hrací dobu v dresu Rytířů.

V prodloužení a hře tři na tři se nejprve z gólu radovali hosté díky trefě Tůmy, aby vzápětí Hradečtí dvěma zásahy skóre otočili ve svůj prospěch. Soupeři si následně vyzkoušeli samostatné nájezdy. V nich slavilo výhru Kladno, když proměnili Pekr a Ton, zatímco za Hradec skóroval jen Jaroslav Bednář. 

Ve středu 7. 9. se Kladenští střetnou v prvním kole WSM ligy s Benátkami nad Nisou (18.00 h.).

Branky a nahrávky: 64. Šimánek (Jarůšek), 64. Štajnoch (Červený) – 64. Tůma (Růžička) 

Mountfield HK: Kacetl (Pavelka) – Barák, Plášil, Štajnoch, Dietz, Čáp, Piegl – Bednář "C", Nedvídek, Červený – Jarůšek, Potulny, Šimánek – Beránek, Kukumberg, Dej – Bulík, Knotek, Miškář.  

Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – Růžička, Kehar, Ulrych, Hořava, Ptáček, Matula – Ton, Havlůj, Tenkrát – Tůma, Zikmund, Pekr – Jánský, Přikryl, Strnad – Kružík, Machač, Cetkovský. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí