Brankář Petrovič věří, že Hostouň na SK uspěje

Zkusil udělat kariéru v žižkovské Viktorii, ale přes dva brankáře se do sestavy neprosadil. A tak na radu svého agenta zkouší srbský gólman Bogan Petrovič (22) štěstí v divizní Hostouni. Má za sebou čtyři zápasy a na svém kontě čtyři obdržené góly, z nichž jeden dostal z penalty. V sobotu (10.15 h.) ho čeká, stejně jako celý hostouňský Sokol, prestižní derby s kladenským SK. 

Zatím jste měli štěstí na los, který vám v úvodu soutěže nepřidělil těžké soupeře. První a rovnou největší favorit skupiny B vás potká na Stadionu Františka Kloze. Máte strach?
Nemám (usmívá se). V Kladně žiju, na stadionu jsem tam byl a musím uznat, že je krásný. Mají tam i mnohem větší hřiště než my, takže jen to nám může dělat trochu problém. Jinak, co jsem viděl hrát mužstvo SK, tak z něj strach mít nemusíme. Nic zvláštního nepředvádějí. Jsou skoro jako my.

Co může rozhodnout vzájemný zápas?
Jsem zvědavý, jak si jejich starší zkušení hráči poradí s našimi mladíky (usmívá se). Naše rychlá hra jim určitě nadělá starosti. Vyhrajeme s nulou. 

Proč jste šel letos v lednu chytat ze Srbska zrovna do Čech?
Protože v srbském fotbale se mladí velmi těžko prosazují. Můj sen je první nebo druhá německá liga. A podle mne i mého agenta je tam dobrá cesta přes český fotbal. Takže můj současný postupný cíl je prosadit se v Česku do profesionálního fotbalu a chytat tak dobře, aby si mě všimli v silných klubech. 

Nebrzdí vás angažmá v divizním týmu?
Takhle to neberu. I z Hostouně se můžu dostat do první nebo druhé ligy. Stačí, když si mě někdo všimne a dá mi větší prostor dokázat, že umím chytat dobře. Minulý zápas se na mě byl podívat Zdeněk Hašek, trenér Žižkova. V Hostouni se mi chytá dobře. Máme výborný mančaft a taky se mi líbí žít v Kladně, je to hezké město. 

Co vás živí?
O práci nechci mluvit. Za fotbal v Hostouni něco dostávám. Opravdu jsem spokojený.

Který klub je ve vašem srdci?
Crvena zvezda Bělehrad.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí