V první půli křik, v druhé oslavy

Fotbalisté SK splnili roli favorita a přehráli na domácím hřišti Sokol Libiš 2:0 (0:0). Vítězství se rodilo přes trápení v prvním poločase a hlasitější pokyny Ivana Pihávka od postranní čáry.

Až křik trenéra, kterému se pranic nelíbil herní projev jeho svěřenců, probral Kladenské k tomu, aby začali předvádět kvalitnější fotbal a nenechali se soupeřem tlačit.

Sokol, dokud mu síly stačily, napadal domácí hráče hluboko na jejich území. Než se Kladno dostalo pořádně přes půlící čáru, zvonila za Tesařem tyčka a další dvě tři šance rovněž zaváněly gólem. 

Od třicáté minuty se hra vyrovnala a s přibývajícím časem se role na trávníku zcela otočily. Ovšem až na přesnou střelbu. Dvě kladenské rány šly vysoko nad břevno a teprve třetí od stopera Rady řádně provětrala rukavice hostujícího gólmana. Víc už SK nestihl. 

Návrat z kabin přinesl stejný výjev. Kladenští se stali pány na hřišti, a čím dál častěji hrozili prudkými centry z obou stran vápna. Po dvou z nich také skórovali. Nejprve před branku vrátil hlavou přetažený centr Tomáš Procházka a Štoncner jen doklepával, poté Boříkův centr zleva srazil do sítě Honza Procházka. Oba trenér záhy vystřídal, stejně jako tři další hráče, ale pětice čerstvých další vzruch do utkání nepřinesla. V úplném závěru zachránil Tesařovi čisté konto Rada, který vykopl balon z brankové lajny. 

Kladenské čeká v příští sobotu další domácí zápas. Tentokrát přijede Český Brod (10.15 h.).

Sestava SK: Tesař - Kalina, Rada, Veselý, Pechr, Šíma, T. Procházka, Bartoš, Štoncner, J. Procházka, Tóth (ve druhém poločase střídali Růžička za J. Procházku,Kroutil za Štoncnera, Nesládek za Bartoše, Bořík za Šímu).

Diváků: 220

Jan Murárik

libisprochazka

Procházka právě trefil balon a Kladno povede o dvě branky

libishonza

Honza Procházka slaví gól se svými fotbalovými dětmi

libispozapasove

Pozápasové poděkování a oslavy vítězství s věrnými fanoušky


Počasí Kladno

Předpověď počasí