Jan Rudovský: Slavii jsme šetřili, gólů jsme mohli dát i dvakrát víc

Hokejový útočník Jan Rudovský patřil ještě v loňské sezoně k oporám Kladna. V letošním ročníku však válí ve stejné soutěži za Prostějov, který v posledním kole porazil Slavii vysoko 13:0.

Bývalý Rytíř zaznamenal v zápase jeden gól a tři asistence. Utkání si podle jeho slov neužil a mrzí ho reakce slávistických fanoušků. Návrat do Kladna nevylučuje.

Jak jste zatím v Prostějově spokojený?
V Prostějově jsem nadmíru spokojený. Máme skvělé zázemí, novou kabinu a všechno je tady pěkné. Tým hraje dobře a diváci jsou perfektní, opravdu ve všech směrech paráda. 

Jaké to bylo po docela dlouhé době hrát proti Kladnu?
Jel jsem do Kladna s tím, že to pro mě bude zápas, jako každý jiný. Když jsem ale pak přišel na zimák, bylo to pro mě takové zvláštní. Přišel jsem jiným vchodem, a to bylo velmi zvláštní, až divné. Zápas jsem ani moc dobře neodehrál.

Co jste říkali na to, když k vám do Prostějova přijela pražská Slavia jen s juniory?
Dozvěděli jsme se to až před zápasem, když jsme přišli na zimák. Bylo to pro nás velké překvapení, ale říkali jsme si, že to musíme odehrát jako normální zápas. Kdybychom to podcenili, mohlo se to otočit proti nám. 

Jak byste ten zápas popsal? Šetřili jste slávistické mladíky, nebo jste hráli naplno? Přeci jen jste vyhráli13:0...
První dvě třetiny to byla hrozná holomajzna. Řekli jsme si, že k tomu přistoupíme zodpovědně a přitom jsme nakonec všichni hráli tak na 50 procent. Kluci ze Slavie se sice snažili a makali, ale na konci už neměli síly a padlo jim tam snad všechno. Myslím, že kdybychom hráli normálně a naplno, dali jsme i dvakrát víc gólů. Sám jsem jel čtyřikrát sám na bránu.

Bavil vás vůbec takový zápas?
Musím přiznat, že mě to moc nebavilo. Za prvé mi bylo líto kluků ze Slavie, kteří to celé odnesli, i když za to nemohou. Za druhé utkání postrádalo náboj klasického zápasu. Nelíbí se mi reakce fanoušků, kteří píší, že jsme je měli šetřit a dát jim těch gólů méně. Tak jako tak, byl to pro nás nejhorší zápas sezony, i když jsme dali tolik branek.

Jaké máte s Prostějovem ambice?
Máme ty nejvyšší ambice. Tady (v Prostějově) se za úspěch bere minimálně semifinále. Rádi bychom si zahráli i baráž. Jenže sezona je dlouhá a ukáže až čas, co bude dál. 

Vidíte to v budoucnu na návrat do Kladna?
Vůbec teď neřeším, jestli mě Kladno osloví, nebo ne. Kladeňák jsem stále, takže návrat v budoucnu nevyvracím.

Lukáš Jůdl

Foto: Benyho galerie

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí