Dirk Sparidans: V Kladně se mi líbí, rád chodím do přírody

Nizozemská kolonie se v klubu kladenských volejbalistů rozrůstá. S Daanem van Haarlemem přišel před letošním ročníkem i jeho dobrý kamarád Dirk Sparidans. Sedmadvacetileté libero také působí v nizozemské reprezentaci. Pro Vaše Kladno shrnul své dosavadní pocity z nového angažmá.

Proč jste se rozhodl jít hrát do České republiky a vybral si pro své angažmá zrovna Kladno?
Myslím si, že Kladno může patřit co do úrovně k pěti nejlepší týmům v Česku. Po třech letech strávených v Belgii jsem chtěl zkusit něco nového. Věřím, že tohle byl dobrý krok a také trochu dobrodružství. Dostal jsem sice několik nabídek, ale ta od Kladna mi vyhovovala.

Jste dobrý kamarád s Daanem van Haarlemem. Je to také jeden z důvodů, proč jste do Kladna přišel?
Nejdůležitější to pro mě nebylo, ale spíš mě to v příchodu do Kladna ještě více utvrdilo. Samozřejmě, že když v novém klubu nikoho neznáte, je to velký krok do neznáma. Proto je dobré, že tu Daan hraje. Navíc jsme spolu sehraní a můžeme tak týmu pomoci.

Jak jste zatím v Kladně spokojený?
Spokojený opravdu jsem. Lidé v klubu jsou sympatičtí a je tady dobrá atmosféra. Dělají pro mě všechno, co potřebuji a díky tomu se tady mohu lépe začlenit.

Co vaši spoluhráči?
Měl jsem teď menší zranění v oblasti krku a tak jsem moc netrénoval, proto se ještě tolik neznáme. Jak jsem je však za tu krátkou dobu mohl poznat, tak mi ve všech směrech vyhovují. Je tu okolo deseti hráčů a je na nich vidět, že všichni mají dobrý potenciál.

Žijete v Česku s rodinou, nebo sám?
Žiju tady sám, bydlím v Kladně v hotelu. Moje přítelkyně je učitelka v Nizozemsku a za mnou teprve dorazí. Ve škole jsou často prázdniny a tak bude mít čas mě navštěvovat. Není to sem daleko a tak s tím nebudeme mít problém.

Jaké máte ambice s kladenským týmem?
Nejprve musíme tvrdě pracovat a už od začátku jít za dobrými výsledky, které budou důležité na konci sezony. Když budeme mezi nejlepšími třemi týmy po základní části, bude to velmi dobré. Vloni Kladno vypadlo už ve čtvrtfinále s Karlovarskem a tak by bylo dobré jít do play off z lepší pozice. Bude to pak samozřejmě jednodušší. 

Jak se vám líbí město Kladno?
Zatím jsem si ho pořádně prošel jen jednou. Daan mě provedl. Je to pro mě sice menší město, ale já jsem za to radši. Mám rád víc přírodu, než velké metropole. Chtěl bych také navštívit Prahu, ale na to zatím nebyl čas. 

Co tady rád děláte ve volném čase?
Rád cestuji, rád si udělám výlet autem po okolí a rád se procházím jen tak v přírodě. Mezi mé záliby také patří televizní přírodovědecké dokumenty. 

Lukáš Jůdl

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí