Pavla „Kulíšek“ Kladivová se chystá na premiéru v ringu

Pochází z Kladna a bývala nejlepší vzpěračkou v Čechách. Teď učí své klienty, jak se správně hýbat. Pavla Kladivová (32) působí ve dvou pražských arénách, přičemž tu druhou otevřela teď v říjnu v Jinonicích. Když má čas, trénuje bojová umění i v kladenské SKS Aréně. Brzy ji totiž čeká kladenská premiéra v ringu. 

Co vás napadlo provozovat dvě tělocvičny v Praze?
Mě ne (směje se), to je nápad investora, kterému patří. 

Co v nich máte konkrétně na starosti?
Pracovat s lidmi, kteří mají zájem o to, aby fyzicky správně fungovali. K nám chodí dva základní typy klientů. Jedni jsou z kanceláří, ti třeba nikdy moc necvičili a teď mají potřebu se začít správně hýbat, zbavit se například bolesti zad a vrátit se takzvaně zpátky do života. Druhým typem jsou lidé, kteří hodně sportovali a tím se zničili. Oba typy jsou si velmi blízké. Necvičíme s nimi na strojích, ale při cvičení používají vlastní tělo. Na to mám pod sebou trenéry, které připravuji a školím. 

Děláte také něco pro sebe?
Vzpírání jsem se úplně nevzdala, v tomhle směru bych ráda něco dělala příští rok. Teď jsem zabraná do bojových umění a chci do konce roku mít v ringu premiéru. Zvládám i čtyři tréninky za den a hrozně to bolí (směje se). Makám s několika speciálními trenéry, mezi kterými samozřejmě nechybí ani můj přítel Honza Homolka. Stoprocentně půjdu desátého prosince v kladenské sportovní hale mistrovství republiky v lowkicku. A kdyby to šlo, vymetu do té doby všechno, kde se třeba i boxuje, ale ono nic není. 

Jan Murárik

pavlaarena

Arény nesou jméno Pavly


Počasí Kladno

Předpověď počasí