Sólíčko Honzy Kruliše. Chodit, či nechodit...

Po utkání s Budějovicemi jsem se v rozhovoru s Patýzem dočetl, že hráče zaskočilo pět tisíc diváků (zvláštní, nás plný dům vždycky nakopnul), na což jsou Budějky zvyklé, a proto také Kladno prohrálo. A kdyby bylo jen dva tisíce lidí na zápase, vyvíjel by se jinak?

Hráči v rozhovorech zvou diváky, ať chodí ve větším počtu, že se jim hraje před plnými tribunami dobře, a když mají plný barák, tak je to svazuje a jsou nervózní? Ota Černý starší už od žáčků, kdy u nás dělal technického vedoucího, říkal jednu krásnou větu, která platí v hokeji na 100%, ať je vám deset a hrajete před dvaceti rodiči, nebo jste profík před plným hledištěm. Je svatou pravdou, že ,,KDO SE BOJÍ, S..E V SÍNI." Včera bylo na utkání s Benátkami oficiálně 1601 diváků (reálně max. 1200), tedy ideální podmínky pro výhru, ale jaksi to bylo zase trošku jinak.

Mluvit o individuálních výkonech se mi moc nechce, chyba, jakou udělal Hanuljak, se stane, to je hokej, ale jde o celkový dojem z utkání a ten diváky rozhodně nenadchl. Jediné co mne potěšilo byl výkon dorosteneckého obránce Zelingra, který zahrál opravdu výborně a měl by dostat daleko víc prostoru na ledě. Víc takových šikovných mladíků ve hře a méně neperspektivních hráčů, kteří už tu dávno neměli hrát.

H.K.

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí