Trenér Kaberle: Musíme se otřepat a přivézt body zvenku

„Fotbalová“ porážka od Slavie 0:1 může pro Rytíře znamenat vrchol jejich krize v domácích zápasech. Jejich bojovný hokej plný nasazení se mnohým fanouškům líbil, stejně jako trenérovi Františku Kaberlemu. Už dnes v Jihlavě můžou naplnit očekávání a opět vyhrát.

Proti Slavii odvedlo mužstvo výborný bojovný výkon, ovšem paradoxně už i bez té jedné branky, která většinu posledních domácích zápasů Kladno provázela…
Procházíme takovým útlumem, že už se k nám puky ani neodráží… Kluci bojovali, ale nic jim tam nespadlo. Musíme tomu jít naproti a teď urvat body venku. 

Koho z Rytířů byste v tom utkání pochválil?
Všichni hráli na maximum. Těžko někoho vyzdvihnout. 

Je to třeba o tom přidat trénink střelby, nebo nacvičit kombinace navíc?
Hráči samostatně po normálním tréninku střelbu pilují. Samozřejmě i na trénincích se snažíme s mužstvem všechno, co nám nejde, zlepšovat. Momentálně je však naše hra v křeči. Všechno střílíme do gólmana… 

Vzpomněl byste si ve své hráčské kariéře na podobnou krizi?
Nevybavuju si, kde jsem ji zažil, ale určitě jsem si jí prošel i já. Smůla je, že jsme takový útlum chytli doma. Sezona je dlouhá a k podobným výpadkům dochází i v jiných mužstvech. Musíme se z toho otřepat a otočit to zase na naši stranu.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí